Werknemer houdt geen contact met oud-werkgever

Martijn Hemminga Op 02 augustus 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2506x gelezen
Deel dit artikel:

Het kan voor oud-werkgevers en ex-collega’s grote voordelen hebben om contact te houden met vertrokken medewerkers. Toch onderhoudt bijna de helft van alle werknemers geen of nauwelijks contact met zijn of haar oud-werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group.

Ondanks deze cijfers betrekken werknemers wel steeds vaker ex-collega’s in hun professionele netwerk. 44 procent van de hoger opgeleiden zou dan ook vaker contact willen met ex-collega’s en ex-werkgevers.

Bij het omtoveren van oud-collega’s of -werkgevers tot handige connecties komt natuurlijk wel wat assertiviteit kijken. Mensen hebben vaak schroom hun oude werkgever te mailen of bellen, omdat er vaak een hiërarchische verhouding was. Het is dan moeilijk overschakelen naar een meer gelijkwaardige relatie als je als werkgever en werknemer uit elkaar bent.

Alumnigroepen
Op LinkedIn hebben al veel werkgevers een (gratis) alumnigroep aangemaakt, waar je als oud-medewerker lid van kunt worden. Wanneer je via LinkedIn een connectie maakt met je oude baas wordt hij automatisch op de hoogte gehouden van jouw reilen en zeilen. Bijvoorbeeld via de status updates.

Werkgevers kunnen het contact met hun oud-medewerkers dus aanhalen door een alumnigroep aan te maken op LinkedIn en hier bijvoorbeeld offline vervolg aan geven. Zeker nu de economie weer voorzichtig aantrekt zou de arbeidsmarkt over een paar jaar weer krap kunnen zijn. En dan komt een talentpool met oud-medewerkers erin goed van pas.
Bron: NU.nl

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners