Werving kandidaten Coronabaan (inzending TWB, Thuiszorg met Aandacht)

Mensen aan het werk helpen die door corona hun baan zijn verloren. Maar ook: mensen perspectief bieden voor de toekomst. Lees de hele case van TWB, Thuiszorg met Aandacht, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2021.

Redactie Op 21 maart 2021
Gem. leestijd 3 min 361x gelezen
Deel dit artikel:
Werving kandidaten Coronabaan (inzending TWB, Thuiszorg met Aandacht)

Omschrijving van de case

Corona heeft de hele wereld inmiddels al een jaar in zijn greep. Een jaar geleden dachten we nog dat we ‘even’ moesten dealen met deze pandemie, maar de werkelijkheid werd anders. TWB Thuiszorg met Aandacht levert zorg bij cliënten thuis. Deze pandemie heeft veel gevraagd van onze medewerkers in de uitvoering. Anders dan bij een intramurale setting, moeten onze medewerkers bij elke cliëntsituatie weer bedacht zijn op COVID-19. We zijn dan ook supertrots op onze medewerkers die er voor zorgen dat onze cliënten thuis den verpleegd kunnen worden. Keerzijde is dat dit ook iets vraagt van onze mensen.

Een jaar geleden dachten we nog dat we ‘even’ moesten dealen met deze pandemie, maar de werkelijkheid werd anders.

De zorg heeft al langere tijd te kampen met een tekort aan personeel. Er is de continue vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze medewerkers niet gaan bezwijken onder de constante druk. Meer personeel is een van de oplossingen.

Een stapje verder

Begin dit jaar zag TWB een kans ontstaan doordat onze overheid een coronasubsidiemogelijkheid in het leven heeft geroepen. Doel van deze subsidie was om inwoners van Nederland, die in hun werk getroffen zijn door de pandemie, een kans te geven binnen de zorg. Niets bijzonders zou je zeggen, geld krijgen van de overheid en daarmee een tekort aanvullen.

De eerste groep van 11 kandidaten zat binnen 2 weken vanaf hun sollicitatie in de digitale schoolbanken.

Was het maar zo simpel… Zorgpersoneel ligt niet te wachten op de plank. Geschoolde mensen zijn al onder de pannen. TWB ging een stapje verder. Wij hebben kandidaten die door corona hun baan zijn kwijtgeraakt of kandidaten die on hold gezet zijn door (tijdelijke) sluiting van het bedrijf de mogelijkheid aangeboden om bij ons te starten, inclusief een opleiding. Samen met ons opleidingsinstituut STOC hebben we binnen twee weken een programma opgezet.

Zorgpersoneel ligt niet te wachten op de plank. Geschoolde mensen zijn al onder de pannen.

De eerste groep van 11 kandidaten zat binnen 2 weken vanaf hun sollicitatie in de digitale schoolbanken. Na een eerste contact moment en bij gebleken geschiktheid en de juiste motivatie hebben we 10 bijeenkomsten gehouden waarin we in groepsverband de kandidaten spraken en selecteerde. Een daverend succes is gebleken.

Wat was de impact van de case?

Er zijn in een tijdsbestek van 4 weken 3 nieuw opgezette scholingen van start gegaan. Binnen 2 weken hadden we al een klas vol met 11 nieuwe collega’s. Door snel te schakelen hielden we de kandidaten in het vizier, maar wisten we ze ook gelijk aan ons te binden. Vandaag gesolliciteerd betekent binnen 2 weken op scholing. In totaal zijn er vanaf begin februari 24 nieuwe collega’s begonnen. Doel is om deze kandidaten ook na de subsidie aan ons te binden. We zijn trots op wat we hiermee bereikt hebben in zo’n korte tijd en dat we nieuwe collega’s mogen verwelkomen in ons mooie vak.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Dat we in zo’n korte tijd dit resultaat hebben mogen wegzetten met inachtneming van de ongelofelijke krapte op de arbeidsmarkt binnen de zorg. Daarnaast dat we ook op inhoud iets te bieden hebben voor deze nieuwe collega’s. We zijn trots op onze collega’s die dit toch maar in zo’n korte tijd uit gerealiseerd hebben. Het inregelen van dit soort zaken wordt vaak onderschat, maar zonder de collega’s van de back-office hadden we dit niet kunnen realiseren.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Afdeling Werving & Selectie
  • Afdeling opleidingen (intern)
  • Salarisadministratie
  • Zorgmanagers
  • Opleidingsinstituut STOC

Ook kans maken op een Werf& Award 2021?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk woensdag 24 maart 2021 om 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Inzenden

Of bekijk eerst alle inzendingen.

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners