YoungCapital opent aanval op gevestigde orde in het Britse recruitment

Recruitmentspecialist YoungCapital is vanaf vandaag voor het eerst ook overzees actief, en wel vanuit een kantoor in het Britse Birmingham. Van daaruit moeten de internationale ambities van het concern verder vorm krijgen.

Peter Boerman Op 02 september 2021
Gem. leestijd 3 min 163x gelezen
Deel dit artikel:
YoungCapital opent aanval op gevestigde orde in het Britse recruitment

YoungCapital is vanaf vandaag ook overzees actief. Vanuit het eerste kantoor in het Britse Birmingham richt de organisatie zich nu op recruitment van jong talent op de (bijzonder krappe) lokale arbeidsmarkt. Daarmee verschaft de recruitmentspecialist zichzelf naar eigen zeggen een unieke uitgangspositie. Jarenlange investeringen in een internationale miljoenendatabase zorgen voor een vliegende Britse start voor YoungCapital. Deze stap is in lijn met de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die is gericht op internationale expansie.

Klaar om het VK te veroveren

YoungCapital is ervan overtuigd dat dit hét moment is om alle Britse jongeren aan het werk te helpen. Er is in het VK namelijk nog geen andere partij die zich specifiek op jong talent richt. “De missie van YoungCapital is álle jongeren aan het werk krijgen. Daar horen de Britse jongeren dus ook bij, aldus Ineke Kooistra, CEO van The Works.

‘We zijn klaar om heel Groot-Brittannië te veroveren.’

“Binnen 5 jaar willen we een top-5-speler zijn in Europa, en daarvoor hebben we ook een sterke positie in het VK nodig. Met de opening van ons eerste YoungCapital-kantoor in Birmingham zetten we een belangrijke eerste stap. Daarna richten we onze pijlen snel op Londen. We zijn klaar om heel Groot-Brittannië te veroveren.”

Database met miljoenen werkzoekenden

Moederbedrijf The Works heeft in de afgelopen jaren via meer dan 20 internationale jobboards een database met miljoenen jonge Britse werkzoekenden opgebouwd. Dankzij de verzamelde marktdata weet de organisatie bovendien precies waar de belangrijkste groeikansen liggen. Daardoor kan YoungCapital enthousiaste kandidaten meteen koppelen aan interessante werkgevers.

‘Ik ben ervan overtuigd dat we met deze mix een topspeler in het VK worden.’

“Een betere start kunnen we ons niet wensen”, aldus Kooistra. “Met deze stap tonen we meteen de kracht van ons bedrijf. Mensen als basis, tech als aanjager, en marketingkracht en ondernemerschap als groeiversneller. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze mix de komende jaren een van de topspelers in het VK gaan worden. Net zoals dat ons is gelukt in Nederland en nu ook in Duitsland.”

Grenzeloze ambitie

Na haar eerdere succesvolle introductie van YoungCapital in Duitsland, is het wederom aan ‘growth director’ Karin van der Gragt om dit succes met het UK-team te overtreffen. Een mooie uitdaging in een groeimarkt waar nu al ruim 1,6 miljoen mensen via een wervings- en uitzendorganisatie werken.

‘Wij springen simpelweg in het gat in de markt.’

“Er zijn allerlei kansen om ook de arbeidsmarkt in de UK flink op te schudden”, aldus Van der Gragt. “De jonge talenten zijn er eager om aan de slag te gaan in sectoren als retail, administratie, klantenservice, finance & insurance en logistiek. Wij springen simpelweg in het gat in de markt.”

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners