Zeeuwse werkgevers gaan samenwerking aan

Martijn Hemminga Op 08 november 2010
Gem. leestijd 2 min 1493x gelezen
Deel dit artikel:

Zeeuwse werkgevers gaan samenwerking aanTwaalf gemeenten, de provincie en de twee waterschappen in Zeeland gaan samen een mobiliteits- en loopbaancentrum opzetten. Vrijdag 5 november ondertekenden deze overheden een overeenkomst op het gebied van mobiliteit, loopbaanadvisering, werving en arbeidsmarktcommunicatie.

Mobiliteits- en loopbaancentrum in eigen beheer

In het verleden werd ook reeds samengewerkt door de Zeeuwse overheden en diverse andere overheidsgelieerde organisaties, maar voerde Randstad/Tempo Team alle werkzaamheden uit. Op 1 maart 2011 verloopt het contract met deze partijen. In opdracht van alle deelnemende partijen is onderzocht of er mogelijkheden zijn om in eigen beheer een mobiliteits- en loopbaancentrum op te richten. Uit dit onderzoek bleek dat dit idee haalbaar is. Het mobiliteits- en loopbaancentrumzal`Zeeland Werkt’ gaan heten.

Vergijzing en ontgroening in Zeeland

Belangrijke redenen om het beheer in eigen hand te nemen zijn dat door de vergrijzing en ontgroening in Zeeland er een leegloop aan kennis ontstaat en dat de personeelsbehoefte op bepaalde gebieden nijpend kan worden. Samen met de bezuinigingen die op de overheid afkomt stelt dat de betrokken partijen voor een aantal flinke uitdagingen op de arbeidsmarkt. Door samen te werken kan er een betere dienstverlening geboden worden en neemt de kwaliteit toe. Daarnaast wordt de concurrentiekracht van de Zeeuwse werkgevers versterkt en kunnen er samenwerkingsvoordelen behaald worden. Voor medewerkers en organisaties levert de samenwerking nieuwe perspectieven op.

Samenwerking start 1 januari 2011

De provincie is bereid als centrumorganisatie op te treden en zorgt voor de huisvesting van het centrum `Zeeland Werkt’. De samenwerking gaat in op 1 januari 2011 en heeft in eerste instantie een looptijd van twee jaar. Zeeland Werkt biedt medewerkers van de deelnemende organisaties die op zoek zijn naar een (tijdelijke) baan bij een andere organisatie begeleiding aan. Het centrum geeft loopbaanadviezen en het versterkt het imago van de deelnemers als Zeeuwse werkgevers.
Bron: Persbericht

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners