Zwangere vrouwen gediscrimineerd op werk

Martijn Hemminga Op 07 juni 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 1264x gelezen
Deel dit artikel:

Een op de vijf zwangere vrouwen of vrouwen die net een kind hebben gekregen loopt tegen problemen aan op de werkvloer. Hetzelfde aantal zegt zich gediscrimineerd te voelen als het gaat om loonsverhoging of promotie. Dat is de uitkomst van onderzoek door de Belgische Universiteit van Hasselt.

Uit het onderzoek  onder zeshonderd vrouwen uit Vlaanderen en Wallonië blijkt dat veel Belgische werkgevers nalaten te onderzoeken of de werkomstandigheden veilig zijn voor zwangere vrouwen en ongeboren kinderen. Zestig procent van de bedrijven blijkt niet aan deze wettelijke verplichting te voldoen.

Verder blijkt het opnemen van zwangerschapsverlof vaak de oorzaak te zijn van geschillen tussen vrouwelijke werknemers en hun bazen.

Voor vijf procent van de ondervraagden is tijdens of vlak na de zwangerschap ontslagen of is zelf om discriminatie vertrokken.
Bron: De Standaard via NU.nl

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners