Dit zijn de 10 meest gelezen berichten van het jaar

Peter Boerman Op 22 december 2016
Gem. leestijd 3 min 889x gelezen
Deel dit artikel:
Dit zijn de 10 meest gelezen berichten van het jaar

Deze site kende een uitstekend jaar, met ruim 80 procent (!) meer bezoekers dan in 2015. En dat is mede te danken aan deze 10 berichten:

#1. Waarom de beste kandidaat zelden het perfecte CV heeft

Met afstand het meest gelezen, dit verhaal waarin de ‘scrapper’ wordt voorgesteld: de onderschatte kandidaat in het proces, die vaak toch erg geschikt blijkt te zijn.

#2. Awards/publieksjury

Dit jaar begonnen we met speciale Werf& Awards, jaarprijzen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. En dat hebben we geweten. Duizenden stemmen kwamen er binnen voor de 8 genomineerden. En de bijbehorende pagina komt daarmee makkelijk in de top-10.

#3. De 10 opmerkelijkste arbeidsvoorwaarden van Nederland

De eerlijkheid gebiedt te zeggen: zó opmerkelijk waren ze nou ook weer niet altijd. Gratis naar de kapper, een voetbalspel, zelf kiezen tussen auto en vakantie… Toch bleken heel veel mensen wel benieuwd naar de meest opvallende arbeidsvoorwaarden in ons land.

#4. De 10 banen die nog wel toekomst hebben

Mensen moeten altijd eten. En dus hoeft de kok nog even niet voor zijn baan te vrezen. Deze, en nog 9 andere beroepen die een zekere mate van geruststelling boden, werden gevróten door het lezerspubliek.

#5. De grootste trends in recruitment voor 2017 (1/2)

Ja, trends, daar kunnen we ook geen genoeg van krijgen. Eén keer per jaar maken we de balans op en kijken we tegelijkertijd in de glazen bol voor het volgende jaar. En velen kijken dan gelukkig met ons mee.

#6. Soft skills leren kennen? Dit zijn dé 30 vragen om te stellen

Soft skills zijn in trek dit jaar. Maar hoe meet je die vaardigheden bij kandidaten? Het artikel dat daarop antwoord probeerde te geven, was een regelrechte hit op de site.

#7. Dit zijn de 8 meest gewilde soft skills

Nog meer soft skills, en opnieuw een veel bekeken bericht. Met op nummer-1 in de ranglijst: het zo moeilijk definieerbare ‘Ownership’.

#8. Hoe Philips zijn recruitmentsysteem omgooide

Met praktijkverhalen over bedrijven is het altijd afwachten. Soms zijn de lezers zeer geïnteresseerd in een kijkje in andermans keuken, soms lijkt het ook wel alsof het hen niets kan schelen. Het geval ‘Philips’ zit duidelijk in de eerste categorie. De overstap naar Workday leverde in elk geval veel belangstelling op.

#9. Hoe Lidl 6.000 mensen per jaar aanneemt

De Duitse supermarktketen Lidl is nog zo’n people’s favorite. Het verslag van de sessie die Lianne Toebes op Werf& Live verzorgde behoort tot de best gelezen berichten van het jaar. Ook best een interessant bericht, al zeggen we het zelf…

#10. Favoriet wervingskanaal heet nu Indeed

‘In 2016 kan niemand meer om Indeed heen’, zei Sander Poos nog aan het begin van het jaar. De country manager van Indeed Benelux heeft min of meer gelijk gekregen: de vacaturezoekmachine blijkt onder werkzoekenden als oriëntatiekanaal nu in elk geval populairder dan LinkedIn. Dat zal vast met gejuich ontvangen zijn, daar op het gloedjenieuwe kantoor op de Amsterdamse Piet Heinkade.

Bubbling under: sollicitatiegesprekken

Buiten deze top-10 zijn er nog wel een paar opvallende trends te constateren. Zo zijn artikelen over sollicitatiegesprekken ook altijd populair. Of het nu onder recruiters of ook onder werkzoekenden is, is wat moeilijk te zeggen, maar net buiten de top-10 staan in elk geval berichten als: Vergeet STAR. De toekomst van het interviewen is CACTUS, 15 vragen die in elk interview thuishoren en 5 betere selectievragen.

En ook: heel veel schaarste

Na die artikelen over sollicitatiegesprekken vinden we dan weer opmerkelijk veel berichten over schaarste. Of het nou de arbeidsmarkt is die aan het koken is, de arbeidsmarkt voor IT’ers die weer een gekkenhuis is, de mismatch die nog niet eerder zo groot was, of het bericht dat werving van personeel echt steeds moeilijker wordt. Benieuwd of – en zo ja: hoe – dat in 2017 gaat doorzetten…

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Benieuwd naar nog meer trends?

Kom dan op donderdagmiddag 16 februari 2017 naar het seminar arbeidsmarkttrends in Amersfoort. Direct inschrijven kan hier.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners