123Mobile: the mobile recruitment way

Martijn Hemminga Op 12 december 2012
Gem. leestijd 2 min 1612x gelezen
Deel dit artikel:
123Mobile: the mobile recruitment way

123mobile: mobile recruitment bij PepsiCoHet 123Mobile congres zou vanmiddag afgesloten worden met een keynote van Chris Hoyt van PepsiCo. Helaas kon hij door prive-omstandigheden niet komen en heeft Gordon Lokenberg het congres afgesloten. Ook werd de Mobile Recruitment Award uitgereikt aan ASR.

Mobile Recruitment Award 2012

WerkenbijASR.nl heeft de beste mobiele recruitmentsite en is winnaar van de Mobile Recruitment Award 2012. Naast ASR waren Sonos en Astorium genomineerd. ASR is zeer volledig tot en met routebeschrijving is terug te vinden op de mobiele site.

De wereld achter NU.nl mobile

Brechtje De Leij van Sanoma vertelt dat 2012 het jaar van de mobiel is. Tweederde van het verkeer op NU.nl komt nu via smartphones en tablets. NU.nl wil op ieder scherm aanwezig zijn. Van pc tot mobiel. Van tablet tot op Schiphol. Op verschillende tijdstippen wordt NU.nl anders gebruikt. Maar ook Android-gebruikers bekijken andere content op een andere manier dan de iPhone-gebruiker. Met de nieuwe iPhone en iPad app kunnen gebruikers via iCloud hun eigen profiel en nieuws opslaan. Als ze overdag iets opslaan via de iPhone kunnen ze ‘s-avonds via de iPad verder lezen. Afsluitend geeft De Leij aan dat je de gebruiker en de content centraal moet stellen. Net als het raar is om een laptopstrategie te hebben, is het ook raar om een mobiele strategie te hebben.

Recruitment en marketing: the mobile way

Gorden Lokenberg, een van de initiators van 123mobile, vervangt Chris Hoyt van Pepsi. Hij sluit af door te stellen dat je niet meer om mobile heen kunt. Maar dat je wel goed zaken kung combineren.Van social media tot outdoor. Met dit laatste kun je goed traffic krijgen naar je mobiele recruitmentsite. Denk aan reclame op bedrijfsauto’s of billboards aangevuld met qr-of Layar-codes.

123Mobile is een lovenswaardig initiatief. Het programma was niet altijd even sterk, mede door de afzegging van de afsluitende key note spreker. Maar dat je niet meer om mobile heen kunt, is een gegeven.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners