70 vrouwen bezoeken 2e Powervrouwen meeting

Martijn Hemminga Op 19 juli 2010
Gem. leestijd 2 min 2653x gelezen
Deel dit artikel:

Na de eerste meeting van de Powervrouwen in maart van dit jaar vond donderdag 10 juni het tweede Powervrouwen event plaats. Locatie was de Creative Campus in Almere waar 70 vrouwen werkzaam in de recruitmentbranche aanwezig waren. Op het programma stonden 3 workshops, een BBQ en muziek van DJ P!M.

Workshops
Workshops werden deze keer verzorgd door Dorien Smit (Jobbrokers). Zij lichtte in een eerste workshop het Adsyner network en een cost per click model voor vacatures toe . Miriam Houthoff (intelligence Group) & Annebritt Petri (Campaign Group) namen de vrouwen in een interactieve presentatie mee in de wereld van ‘doelgroepdenken’. Allereerst werd parate kennis getest op het gebied van arbeidsmarkt en arbeidsmarktcommunicatie. Met inspirerende voorbeelden, nieuwe denkwijzen en kritische vragen werden de powervrouwen overtuigd van het belang en de effectiviteit van jobmarketing. Tot slot verzorgde Astrid Balsink een Workshop Diversiteit en ‘Inclusion’. Astrid, zelfstandig adviseur global diversity, was de eerste Director Diversity & Inclusion voor Nike Europe, Middle East and Africa (EMEA). Zij presenteerde in de workshop een sterke Nike businesscase over hoe divers talent sneller te laten doorstromen naar de top. Een boeiend verhaal vol praktische handvatten.

Afri-can Foundation
De Powervrouwen ondersteunden deze keer met elk verkocht ticket de *Afri-can Foundation van Powervrouw Chantal Heutink. Chantal is sinds 5 jaar werkzaam als zelfstandige vanuit haar bedrijf 4xD: Ondernemen is Dromen, Denken, Durven en vooral Doen en ondersteunt tevens met haar Stichting kleinschalige en inkomsten genererende projecten in West Kenia.

Powervrouwen in Recruitmentland
Powervrouwen in Recruitmentland is een actief vrouwennetwerk voor en door vrouwen werkzaam in de recruitmentbranche en opgericht door Valeri Berns. De groep bestaat sinds december 2009. Inmiddels zijn meer dan 550 powervrouwen bij de LinkedIn groep aangesloten. 7 oktober staat de 3e Powervrouwen meeting gepland. Zie voor meer info de pagina op LinkedIn.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners