Barcelona en Choizzes starten samenwerking

Martijn Hemminga Op 10 juli 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1686x gelezen
Deel dit artikel:
Barcelona en Choizzes starten samenwerking

Jordi Joly Lena, CEO Ajuntament de Barcelona, en Henri Knook, co-owner Choizzes International bekrachtigden de strategische samenwerking voor de Spaanse en Europese arbeidsmarkt.

Rutte: haal hoogwaardige arbeidskrachten naar Nederland

Deze samenwerking sluit aan bij de wens van het kabinet om Europese werkloze jongeren met specifieke kwaliteiten naar Nederland te halen voor werk in de technieksector. Minister-president Mark Rutte zei dat woensdag 3 juli na afloop van een Europese top over jeugdwerkloosheid in Berlijn. Het gaat wat hem betreft om hoogwaardige arbeidskrachten met een aantal jaar werkervaring. Die zijn welkom op plekken waar Nederlandse bedrijven moeite hebben goed personeel te vinden.

Spaans talent helpt Nederlandse bedrijven

De recente en toekomstige ontwikkelingen in Spanje en Nederland zijn de redenen dat Barcelona en Choizzes een strategische samenwerking aangaan voor de internationale arbeidsmarkt. In Nederland is tot 2020 een groeiend tekort aan technisch hoogopgeleide medewerkers. De bedrijven die deze tekorten kennen richten zich op internationaal georiënteerde werknemers die interesse hebben in een functie in Nederland.

Barcelona zet Choizzes in voor het koppelen van Spaanse werkzoekenden aan Nederlandse vacatures. Het matchen van profielen van zowel Spaanse als Nederlandse kandidaten op Spaanse vacatures is een logische volgende stap. Ajuntament de Barcelona voert de marketing uit voor het continue aanvullen van de database met Spaanse profielen en vacatures.

Objectieve matching op basis van vaardigheden en competenties

Op de (internationale) arbeidsmarkt is behoefte aan juiste en objectieve matching van de vraag en aanbod van arbeid. Choizzes is het systeem dat hiervoor de oplossing biedt. Het vereenvoudigt het selectieproces en maximaliseert de kwaliteit van kandidaten. De selectie gaat uit van de persoonlijke kennis, competenties en vaardigheden van kandidaten. Choizzes koppelt eisen en wensen van werkgevers en werkzoekenden en brengt partijen alleen met elkaar in contact bij een juiste en objectieve match.

 

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners