Door keuze voor RecruitNow en Pivoton is Timing weer helemaal klaar voor de toekomst

‘Altijd werk voor iedereen’, dat is de belofte van Timing. Om die belofte gestand te doen, koos het bureau voor het beste van twee werelden: een geïntegreerde oplossing met Cockpit ATS van RecruitNow en Kentro van Pivoton.

Adwin van Gerven Op 02 februari 2023
Gem. leestijd 2 min 205x gelezen
Deel dit artikel:
Door keuze voor RecruitNow en Pivoton is Timing weer helemaal klaar voor de toekomst

Als je altijd werk voor iedereen belooft, moet je ook échte aandacht geven aan zowel je flex- en payrollkrachten, als aan je opdrachtgevers en intercedenten. Daarom koos uitzendbureau Timing recent voor het beste van twee werelden: een geïntegreerde oplossing van enerzijds Cockpit ATS van RecruitNow en anderzijds Kentro van Pivoton.

De nieuwe oplossing verkort de tijd tussen match en verloning met zo’n 40%.

De geïntegreerde front- en backoffice van RecruitNow en Pivoton biedt Timing grote voordelen. Zo zijn alle data en communicatie nu beschikbaar voor zowel de intercedent als het management en kunnen alle medewerkers proactief sturen op prioriteiten. Doordat zoveel mogelijk processen worden geautomatiseerd, besparen intercedenten tot wel 1,5 uur per dag en wordt de tijd tussen match en verloning met zo’n 40% verkort.

25.000 flexkrachten

Timing is al meer dan 25 jaar specialist in uitvoerend werk. Écht werk, werk dat ertoe doet, zo is de belofte. Dat gunt Timing iedereen en met die belofte is de uitzender groot geworden. Want werk gaat over veel meer dan alleen het verdienen van geld. Met ruim 25.000 flex- en payrollkrachten en meer dan 900 gemotiveerde medewerkers behoort Timing tot de 3 grootste en meest succesvolle uitzendorganisaties van Nederland.

Productiviteitswinst, compliancy en gebruikersgemak waren randvoorwaarden.

Om de ambitieuze belofte waar te maken ging Timing vorig jaar op zoek naar de ideale partner om het hele proces te stroomlijnen: van het werven en matchen tot en met het plaatsen, contracteren, verlonen en factureren van uitzendkrachten. Productiviteitswinst, maximale compliancy en gebruikersgemak waren daarbij belangrijke randvoorwaarden. Uiteindelijk koos Timing daarom voor twee partners die samen de beste oplossing bieden: Cockpit ATS van RecruitNow en Kentro Office van Pivoton.

Intercedenten ontzorgen

Dankzij de geïntegreerde oplossing kunnen intercedenten zich nu volledig focussen op de kandidaat en opdrachtgever om de belofte ‘altijd werk voor iedereen’ waar te maken. Ook de nummer 2- en 3-kandidaten kunnen ze voortaan makkelijk plaatsen binnen én buiten de database. Daarbij is volledige compliancy en betrouwbaarheid gewaarborgd. Vanwege eenvoud, betrouwbaarheid én kwaliteit van deze oplossingen is dure consultancy niet nodig. Bovendien zijn intercedenten zeer snel productief; hun inwerktijd wordt tot wel 70% korter.

Ook de nummer 2- en 3-kandidaten kunnen voortaan makkelijk geplaatst worden.

Met de keuze voor RecruitNow en Pivoton is Timing niet alleen verzekerd van de beste software, maar ook van optimale dienstverlening en partnership. Als partners zorgen RecruitNow en Pivoton voor alles; zonder noodzakelijke ondersteuning van consultants. Jurrie Jan Bruins, CFO bij Timing: ‘Met Pivoton en RecruitNow heeft Timing twee partners gevonden die voldoen aan de voorwaarden wendbaarheid, klantgerichtheid, efficiency, stabiliteit en compliancy en die bovenal als één partner opereren. Met deze stap is Timing er van overtuigd haar positie in de markt voor uitzenden en payrolling verder te versterken en uit te bouwen.’

Op de foto: André Polderman, CEO RecruitNow – Jurrie Jan Bruins, CFO Timing – Paul van den Bosch, CEO Pivoton

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners