FloraHolland en scholen versterken samenwerking

Martijn Hemminga Op 02 oktober 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2186x gelezen
Deel dit artikel:

FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld, heeft 30 september een convenant getekend samen met een aantal onderwijsinstellingen. Om op de lange termijn verzekerd te zijn van goed opgeleid talent is het convenant gesloten over zaken als stageplaatsen, gastdocentschappen en sollicitatietrainingen.

Arbeidsmarktcommunicatie
FloraHolland werkt in het kader van arbeidsmarktcommunicatie al vele jaren samen met verschillende onderwijsinstellingen in haar omgeving. Met de ondertekening van het convenant hebben de veiling en de scholen de intentie vastgelegd om ook langdurig te gaan samenwerken. Het gaat om de Hogeschool van Amsterdam, IN Holland Rotterdam/Delft en Regioregisseur (Haagse Hogeschool, TH Rijswijk en Mondriaan College) waarmee een aantal concrete afspraken zijn gemaakt die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komen.

Van afstudeerprojecten tot sollicitatietrainingen
In het convenant zijn heldere afspraken gemaakt over het aantal stageplaatsen en afstudeerprojecten die FloraHolland aanbiedt. Ook over gastdocentschappen en sollicitatietrainingen voor de studenten en docenten van de Hogescholen zijn afspraken gemaakt. FloraHolland ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de kwaliteit van het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs in Nederland. De huidige studenten zijn ook voor de veiling de medewerkers van de toekomst. Zelfs in haar CAO heeft FloraHolland vastgelegd dat per jaar 75 stagiair(e)s de mogelijkheid krijgen om binnen de veilingorganisatie een stage en/of afstudeeropdracht te vervullen.
Bron: FloraHolland


Vertegenwoordigers van de opleidingen hebben convenant getekend met FloraHolland.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners