Google’s nieuwe recruitment product

Bas van de Haterd Op 22 mei 2017
Gem. leestijd 2 min 190x gelezen
Deel dit artikel:

bart-simpson-google_agency-trainingVorige week schreef ik al over Google’s aanval op de vacaturemarkt. Afgelopen week op de Google Developers conference heeft men meer informatie vrij gegeven. Een aantal interessante punten uit de presentatie:

– Alleen voor Amerikanen (voorlopig)
– Alle functies, van hoog tot laag opgeleid
– Men werkt samen met vacaturebanken (voorlopig)
– Men voegt extra informatie toe op basis van andere Google diensten
– Men gebruikt AI om logische combinaties tussen banen te leggen

America First

Google hanteert een America first strategie. Dat is handig, want elk land is anders en van de VS hebben ze de meeste kennis. Dat is het makkelijkste om te doen. Eén taalgebied, één land. Ik vermoed dat dit echter snel genoeg naar andere landen komt.

Samenwerking

Voorlopig werkt men samen met Glassdoor, vacaturebanken, etc. Ik zeg voorlopig, niet Google. Maar je kan je niet indenken dat hier geen slim model achter zit. Uiteindelijk zal Google zelf ongetwijfeld via een pay per click model de vacatures ook direct gaan plaatsen.

Alle functies, AI & extra informatie

Men pakt alle functies meteen mee. Van winkelbediende tot software engineer.

AI zorgt dat als je winkelbediende, winkel verkoper en winkelmedewerker intikt je dezelfde functies krijgt. Google’s AI snapt dat.

Google geeft aan hoeveel reistijd je hebt, op basis van je thuislocatie dit velen ooit in Google Maps hebben ingevoerd. Of anders vanaf je huidige locatie met GPS. En zo kan men meer toevoegen.

Conclusie

Google wordt een serieuze speler in de vacaturemarkt. Indeed gaat het heel zwaar krijgen komend jaar. De jobboards, die het al lastig hadden, zullen het nog lastiger gaan krijgen. Want die ‘fijne samenwerking’ is een wolf in schaapskleren. Dat ziet iedereen van mijlenver aankomen toch?

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners