HR Tech World: Betrokkenheid vacaturehouder sleutel tot recruitmentsucces

Martijn Hemminga Op 27 oktober 2015
Gem. leestijd 2 min 1415x gelezen
Deel dit artikel:
HR Tech World: Betrokkenheid vacaturehouder sleutel tot recruitmentsucces

Dinsdag 27 en woensdag 28 oktober vindt HR Tech World Congress 2015 plaats in Parijs. Voor Werf& beschrijft en filmt Martijn Hemminga het event. John Vlastelica (@vlastelica) van Recruiting Toolbox stelt dat de samenwerking met de vacaturehouder essentieel is voor succesvolle recruitment.

Vacaturehouder belangrijker dan recruitmentsysteem

Je kunt nog de mooiste recruitmenttools hebben, zonder de betrokkenheid van de vacaturehouder (hiring manager) ga je niet het beste recruitmentresultaat krijgen. Alleen met de betrokkenheid van de vacaturehouder maak je als recruiter het verschil. En dat gaat verder dan de intake.

Zo hebben bij  Dropbox de recruiters ‘coffee chats’ met e vacaturehouders om de doelen te bepalen. Bij Groupon worden LinkedIn Inmails niet door de recruiters verstuurd, maar door de vacaturehouders. Dit leidde niet alleen tot 3-5 keer meer respons, maar zorgde er ook voor dat vacaturehouders zelf zagen hoe lastig het is om schaars talent te werven.

Bring Your Own Referrals bij T-Mobile

In het referralprogramma van T-Mobile, Bring Your Own Referrals (BYOR) worden referral party’s gehouden met vacaturehouders en hun team om zo medewerkers te stimuleren en inspireren om referrals aan te dragen. Vlastelica vertelt er meer over in onderstaande video:

Sollicitatiegesprekken

Vacaturehouders hebben een essentiele rol in sollicitatiegesprekken, dus ook hier is het belangrijk te zorgen dat ze echt betrokken zijn. Zo interviewen bij Autodesk recruiters de vacaturehouder op video. Deze video’s worden bij de vacatures geplaatst en naar kandidaten gestuurd. De vacaturehouder kan zo zijn verhaal doen op z’n eigen manier, zoner vast te zitten aan een vacaturetekstformat.

Bij Tripadvisor wordt een soort kick-off opgezet met de recruiter en de vacaturehouder. Kandidaten die op gesprek komen worden samen doorgenomen net als de interviewstrategie. Het zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant opstaan en dat ook sneller feedback verkregen wordt van de vacaturehouder na afloop van de gesprekken.

Dream team list bij eBay

Ebay heeft een dream team lijst opgesteld met mensen die ze graag willen hebben en met een cocktail party worden vacaturehouders en medewerker gevraagd of ze iemand kennen. En als ze iemand kennen of ze een ingang weten hoe deze persoon kan worden benaderd. Bekijk de video met Vlastelica over eBay op het HR Tech World Congres:

Taal van de vacaturehouder

Om de samenwerking met de vacaturehouder te krijgen moet je business partner zijn. Je moet de taal van de business spreken. Vraag de vacaturehouder wat de taal van de business is. Veelal zal dit uiteindelijk gaan om snelheid en kwaliteit. Ze willen snel de juiste persoon werven en als recruiter ben je voor hun daarin de beste partner.

Recruitment Tech Event: 26 november 2015

Kun je niet in Parijs zijn, maar wil je wel alles weten over de recruitmenttechnologie van 2016? Kom dan donderdag 26 november 2015 naar het Recruitment Tech Event in Utrecht. Met bijdragen van o.a. AMC, Aditech, Deloitte, TNO, MN en YER. Kijk voor het hele programma en om je eigen breakout-programma samen te stellen op www.recruitmenttech.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners