Inspiratie: de vacature-inhoud visueel

Bas van de Haterd Op 03 augustus 2017
Gem. leestijd 3 min 370x gelezen
Deel dit artikel:

lampEerder schreef ik al dat de vacature centraal moet staan op elke corporate recruitmentsite. Rondom de vacature moet je dan informatie bieden over de organisatie en hoe het is om daar te werken. Je best gelezen content pagina’s krijgen doorgaans minder dan 1% van alle clicks. Ze worden gewoon niet gelezen. Dus moet je rondom je vacatures, dat wat de kandidaat wel leest, je informatie bieden.

Vandaag een inspiratie rondje over de vacature-inhoud zelf. Hoe kan je dit nu op een andere manier weergeven dan enkel door de saaie functie-omschrijving en woorden. Daarvoor ben ik gaan shoppen bij twee unieke jobboards: IT jobboard Workshape.io en Spielwork.com.

Het werk visueel

Hoe geef je het werk nu visueel weer? Behalve met misschien een foto of video? Nou, bijvoorbeeld door een taart diagram of een andersoortige grafiek.

Screen Shot 2017-08-03 at 16.52.31

Deze redelijk eenvoudige taartdiagram is afkomstig van Spielwork. Als je over elk van de taartpunten gaat krijg je te zien waar het nog meer over gaat. Zelf vind ik het niet optimaal aangezien je niet meteen een overzicht hebt van alle werkzaamheden, maar dat is visueel een grotere uitdaging natuurlijk. Dan moeten er veel namen en termen in een grafiek bij, die het ook niet altijd overzichtelijker maakt.
Screen Shot 2017-08-03 at 16.54.41

Een andere vorm van een werkdag weergeven komt van Workshapes. deze spider diagram spreekt mij het meest aan omdat hij overzichtelijk is en aangeeft welke onderdelen van het werk je hoeveel tijd aan bezig bent. Zoals bij deze java developement functie, dat is primair back-end programeren, een flink stuk code review en architectuur, maar bijvoorbeeld geen UX en nauwelijks analyse. Het geeft een veel beter beeld van de echte inhoud van een baan dan de gemiddelde tekst.

Agenda

Screen Shot 2017-08-03 at 16.52.56

Een andere fijne tool om de inhoud van het werk weer te geven komt wederom van Spielwork: de agenda. En niet zoals we wel eens zagen een dag in het leven van, maar een weekagenda. Met daarbij de leukste dag, de minst leuke dag en een gemiddelde week. Dat geeft ook echt een inzicht in wat iemand gaat doen. Heerlijk. Mooie toevoeging op een vacature.

 

 

Conclusie

Twee zaken die ik graag bij elke vacature zou willen toevoegen, juist op de corporate site. Wat doe je nu in een week volgens je agenda en hoe is het werk verdeeld. Een visuele weergave van de hoeveelheid tijd die je aan bepaalde soorten werk kwijt bent.

Digitaal-Werven

Op 2 november vindt het Digitaal-Werven event plaats in Utrecht. Met absolute (inter)nationale topsprekers zoals Paul Maxim (hoofd recruitment bij Zalando, ex-unilever). Met uiteraard ook de uitreiking voor de beste digitale sollicitatie-ervaring, welke corporate recruitment website helpt de kandidaat het beste?

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners