iRecruit 2014: Aramco en Deutsche Bahn

Martijn Hemminga Op 05 juni 2014
Gem. leestijd 3 min 1958x gelezen
Deel dit artikel:
iRecruit 2014: Aramco en Deutsche Bahn

Werf& is aanwezig tijdens iRecruit 2014 in de RAI in Amsterdam. In dit eerste verslag van de middagcases van Aramco Overseas Company en Deutsche Bahn.

Overseas Company: Zichtbaarheid vergroten via LinkedIn

Esteve Hartensveld, Recruitment Lead Europe van Aramco Overseas Company (Olie en gas sector), staat voor de opdracht om het kleine Aramco Overseas als dochter van het grote Saudi Aramco op de kaart te zetten. Moeder Saudi Aramco heeft 57.000 medewerkers, met name in Saudi Arabië. Aramco Overseas is een stuk kleiner dan haar moeder. In Europa werken 350 medewerkers op 8 kantoren met het hoofdkantoor in Den Haag. In Europa zijn er jaarlijks 60 aannames door 2 FTE. Aramco Overseas is anders dan moeder Saudi Aramco en dat betekent dat het verhaal (EVP) anders is.

Aramco heeft gekozen voor een aanpak via LinkedIn door te investeren in een company page aangevuld met job slots. Voor de content wordt er actief samengewerkt met de afdeling PR. Het updaten van content is belangrijk omdat je actueel wilt zijn stelt Aramco. Daarnaast heeft Aramco intern medewerkers gevraagd om als ambassadeur te dienen. In totaal waren er 4 ambassadeurs die hulp kregen bij hun profiel en het aangaan van relaties met gelijkgestemden binnen LinkedIn.

Esteve Hartensveld van Aramco Overseas Company
Esteve Hartensveld van Aramco Overseas Company

Een jaar na de start  is het aantal volgers toegenomen van 3.000 tot 10.000 volgers. En er is 30% bespaard op bureaufees. Ook de employee engagement is toegenomen, waardoor medewerkers en vacaturehouders meer willen meewerken met recruitment. Momenteel wordt gewerkt aan een referralprogramma en ook de inzet van bureaus moet nog afnemen, maar het begin is er, aldus Hartensveld.

Deutsche Bahn: a job like no other

Kerstin Wagner is Group Head of Talent Acquisition Deutsche Bahn (DB, spoorwegen). De afgelopen jaren heeft DB haar talent acquisition (recruitment + employer branding) geprofessionaliseerd. De vier uitgangspunten hierbij zijn: holistisch (all-in-one, inclusief employer branding), focus op kandidaat, innovatie en gelinkt aan de HR-strategie. Op basia van deze 4 uitgangspunten zijn 10 focuspunten bepaald. Van authentieke employer branding tot professional recruiting. Van campus recruitment tot een planmatige arbeidsmarktbenadering. En van recruiters met de juiste competenties tot goede systemen en accountability.

DB is vanaf het begin gestart met een nieuwe employer brand strategie aan de hand van de ontwikkeling van een EVP. Resultaat is en employer brand campagne genaamd ‘A job like no other’. De campagne varieerde van online bannering en sponsoring tot outdoor reclame en televisiespots (zie hieronder).

Medewerkers konden via een web2print-tool hun eigen foto uploaden en een poster maken in de huisstijl van de employer brand campagne. Eigen medewerkers spelen een hoofdrol omdat zij de ambassadeurs zijn om de campagne vleugels te geven. Ook kregen medewerkers trainingen hoe ze social media op de juiste manier konden inzetten. Deutsche Bahn Karriere heeft in 2 jaar tijd het aantal volgers op Facebook weten te vergroten tot 100.000 in januari van dit jaar. Het belangrijkste is niet het aantal volgers maar de dialoog die je hebt. In 2 jaar tijd zijn er meer dan 1.600 discussies geplaatst.

De recruitmentsite is ook vernieuwd en is continu under construction, omdat deze continu wordt verbeterd en uitgebreid. Denk hierbij aan casual games en Joiz een social tv-programma. Een grote learning is om employer branding en recruitment tegelijkertijd te professionaliseren. Uiteindelijk solliciteren mensen en ontmoeten ze een recruiter of hiring manager die de verwachtingen moeten managen. De recruitment- en employer branding afdeling zal zich verder ontwikkelen naar een center of excellence.

[box type=”shadow” align=”center” width=”630″ ]

Cijfers Deutsche Bahn over 2013

  • 195.000 sollicitaties
  • 30% meer sollicitaties sinds campagne
  • 11.400 aannames
  • 1000 vacatures op recruitmensite
  • 1000 carriere events bezocht
  • 3.669.000 bezoekers recuitmentsite
  • 1.599.000 bezoekers vacatures op recruitmentsite

[/box]

Google

Eind van de middag komt er nog een verslag te staan over recruitment bij Google.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners