Laatste week: laat je vacaturetekst testen

Martijn Hemminga Op 07 maart 2011
Gem. leestijd < 1 minuut 2464x gelezen
Deel dit artikel:

Laatste week: laat je vacature testenWerkgevers kunnen nog tot en met maandag 14 maart kosteloos en vrijblijvend hun vacature laten testen tijdens de 3e Vacaturetestdagen. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt. Met dit initiatief wil Campaign Group werkgevers inzicht geven in de wervingskracht van hun vacatureteksten.

13 verschillende aspecten

De vacatures worden net als de voorgaande twee jaren op 13 verschillende aspecten (onderverdeeld in 5 dimensies) getest door arbeidsmarktcommunicatie-experts van Campaign Group. Op basis van de resultaten van de Vacaturetestdagen 2009 en 2010 kan worden geconcludeerd dat veel werkgevers nog weinig inzicht hebben in de wervingskracht van hun vacaturetekst. Ruim de helft van de onderzochte vacatures in 2010 scoorde een 5,1 in 2009 was dit nog een 5,4. Dit jaar wordt dus opnieuw de thermometer in de markt gehouden. De vraag is of organisaties, met het oog op de aantrekkende arbeidsmarkt, nu wel meer tijd besteden aan het maken van een wervende vacaturetekst.

Doe mee met de Vacaturestdagen 2011

Het doel van de Vacaturetestdagen is om organisaties terug te nemen naar de basis van personeelswerving: een goede vacaturetekst. Daarom organiseren Campaign Group en haar partners ook dit jaar de Vacaturetestdagen.

Wil je mee doen aan de vacaturetestdagen? Laat dan vóór 15 maart jouw vacaturetekst achter op: www.vacaturetestdagen.nl. De eerste 500 deelnemers ontvangen vervolgens gegarandeerd op 23 maart – geheel kosteloos – een beoordelingsrapport.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners