OTYS genomineerd voor European Business Awards

Martijn Hemminga Op 17 juli 2010
Gem. leestijd 2 min 1163x gelezen
Deel dit artikel:

OTYS Recruiting Technology is genomineerd voor de European Business Awards in samenwerking met HSBC. In de volgende fase concurreren meer dan 220 bedrijven uit Europa om de Ruban d’Honneur-prijs. OTYS is het enige recruiting software bedrijf in Europa dat de eer is deelgevallen genomineerd te zijn voor deze prestigieuze prijs.

Platform voor uitblinkende Europese bedrijven
Alan Keir, HSBC Group en General Manager Global Co-Head Commercial Banking: “De European Business Awards bieden een platform voor uitblinkende Europese bedrijven. De genomineerde bedrijven hebben een indrukwekkend vermogen aan de dag gelegd om te innoveren en financiële groei te genereren ondanks de economische uitdagingen van de afgelopen twee jaar. Door de European Business Awards willen we dat dit succes en de inzichten die deze bedrijven bieden breder worden gedeeld in het bedrijfsleven in de Europese Unie.”

OTYS heeft in de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de recruiting technology. Ten eerste is OTYS het grootste en bekendste platform in Nederland en België voor werving en selectie. Ten tweede is OTYS een moderne dienstverlener die niet alleen maar software levert, maar vooral meedenkt, ontwikkelt en onderneemt samen met zijn klanten. Een adviesorganisatie op basis van een web 2.0 platform.

OTYS in 3 van de 8 categorieën genomineerd
De European Business Awards bestaan uit acht categorieën, waarvan OTYS genomineerd is in drie categorieën, namelijk: business of the year award, business innovation of the year award en HSBC growth strategy of the year award. Jorrit Blok, algemeen directeur OTYS Recruiting Technology: “Wij ontwikkelen sinds 2002 werving- en selectie software en zijn dit jaar voor het eerst genomineerd voor deze awards. Iets waarop we zeer trots zijn. De afgelopen periode, waarin veel bedrijven door zwaar weer zijn gegaan, hebben wij ervaren als enerverend, leerzaam en uitdagend. Ondanks de crisis hebben wij een groeiscenario weten neer te zetten en hebben wij bijgedragen aan de innovatie van de werving- en selectiesector. Deze nominatie zien wij als een kroon op ons werk, die juist in deze periode extra veel waarde heeft.”

Selectieprocedure
Alle landvertegenwoordigers worden beoordeeld door een panel van prominente economen, academici, bedrijfsleiders, politici en media-eigenaars. Zij beoordelen de inzendingen en selecteren het beste bedrijf per categorie. Vervolgens zullen de genomineerden worden uitgenodigd voor de laatste fase van de competitie in september, die bestaat uit het geven van face-to-face interviews en presentaties voor de juryleden. De uiteindelijke Ruban d’Honneur-prijswinnaars worden gehuldigd bij de awarduitreiking tijdens het gala in het Westin Hotel in Parijs op 16 november.

Naast OTYS Recruiting Technologie zijn de genomineerden in Nederland: &samhoud, Amsterdam Molecular Therapeutics, ASN Bank, Brightwork BV, CM Groep, DSM, e-office, Goglio North Europe B.V., InnoTact Consulting B.V., kleertjes.com, Royal KPN NV, Océ, Xsens en Euroconsult Mott MacDonald.

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners