Recruitmentsite van de toekomst: Visueel aantrekkelijke vacatures

Bas van de Haterd Op 01 februari 2016 Gem. leestijd 2 min147x gelezen
Deel dit artikel:

Screen Shot 2016-01-20 at 14.18.26Hoe ziet de recruitmentsite van de toekomst eruit? Ik schreef er een white-paper over en ga in deze artikelen reeks iets verder in op de verschillende onderdelen. Eerder besprak ik het feit dat de vacature centraal komt en informatie gepersonaliseerd gaat worden.  Vandaag deel 3 in deze reeks: vacature gaan visueel aantrekkelijk worden.

Daarmee bedoel ik dus niet de site, maar de vacature zelf. Die vacature die centraal staat.

Opmaak

Ben eens eerlijk, wat leest het prettigste? Welke van de onderstaande twee vacatures nodigt uit tot verder lezen?

Screen Shot 2016-01-26 at 22.00.03Screen Shot 2016-01-26 at 22.01.16

 

 

 

 

 

Beide zijn screenshots, niets mee gedaan, van verschillende partijen. Stedin en Philips. Welke leest u nu graag door?

De opmaak van vacatures is heel belangrijk. Toch wordt bijna altijd nog de standaard output van het ATS gebruikt, die vaak heel erg slecht is. Marginale lettertypes die niet te lezen zijn. Veel overbodige witruimte en eigenlijk nooit een plaatje. Dat terwijl een foto zo fijn is. Minimale kleurverschillen tussen de stukken tekst maakt het leesbaarder.

Lettertype en puntgrootte

Het eerste waar aandacht aan besteed zal worden is de puntgrootte van de tekst. Grote tekst is veel leesbaarder. Nodigt uit tot lezen. En levert dus rendement op.

Kleuren

Met verschillende kleuren, wit en grijs zoals bij Stedin, geef je onbewust een duidelijk begin en eindpunt af. Het komt niet over als een lap tekst, maar kleine stukjes. Dat nodigt ook weer uit tot lezen.

Foto’s

Screen Shot 2016-01-26 at 22.08.07Foto’s voegen veel toe. Bij Stedin maakt het het leesbaarder, maar is het nog verre van optimaal. Dan doen bol.com en Amerpoort (zie screenshot hiernaast) het nog beter. Een relevante foto, met een quote bijvoorbeeld. Midden in de vacature. Het breekt. Het brengt een scheiding aan. Het voegt iets toe.

Speels gebruik van kleur bij de quote geeft een gevoel dat de vacature geen lap tekst is.

Rondom de vacature

De opmaak moet niet alleen in de vacature zitten. Ook rondom de vacature moet iets te beleven zijn. Moet het visueel aantrekkelijk zijn en het liefst nog nuttig.

Screen Shot 2016-01-26 at 22.11.27Albert Heijn geeft hier het goede voorbeeld. Een mooie tool die de vacature ‘aankleed’, waarbij men aangeeft op welke dagen men zoekt naar deze functie in deze winkel en een berekentool voor het salaris.

Visueel aantrekkelijke vacatures

De recruitmentsite van de toekomst zal visueel aantrekkelijke vacatures hebben. De komende jaren zal steeds meer aandacht besteed worden aan de manier waarop de vacatures, die centraal staan, gepresenteerd worden. Een standaard interface, met door de techniek bepaalde velden, lettertype & puntgrootte en gebrek aan mogelijkheid tot opmaak zal de komende jaren steeds minder normaal worden.

Download hier gratis het whitepaper: De recruitmentsite van de toekomst. 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency