Review: goede doelen loterijen

Bas van de Haterd Op 13 september 2017
Gem. leestijd 2 min 363x gelezen
Deel dit artikel:

Werken doe je bij…. de postcode loterij… Een nieuwe partij in de long list van Digitaal-Werven zijn de goede doelen loterijen. De Postcodeloterij, vriendenloterij en Bankgiroloterij hebben een site werkendoejebij.nl  Een bijzondere site, kleurrijk zoals meteen te zien is en heel anders dan andere sites. Maar goede doelen loterijen zijn natuurlijk ook geen standaard werkgever.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.49.43

Homepage

Screen Shot 2017-09-06 at 10.51.29De homepage is kleurrijk, in meerdere opzichten. Kleurrijk omdat er een prachtige ijsvogel als centrale beeld is gekozen, maar ook omdat BN’er Humberto Tan zijn ‘endorsement’ geeft om te werken bij de goede doelen loterijen. Ook staat er een foto op van een geholpen Afrikaanse boer. Daar waar op veel gewone sites de diversiteit in foto’s soms ver te zoeken is, is dat bij deze organisatie niet het geval.

De homepage vertelt veel over wat de organisatie doet en wat je binnen de organisatie kan doen.

Vacatures

De goede doelen loterijen hebben slechts 5 vacatures open staan. Toch heeft men daar een prachtige site voor opgetuigd. Waarom? Misschien wel omdat ze (mede) daarom zo weinig vacatures open hebben staan. Zoals Enexis enkele jaren geleden op Digitaal-Werven zei: wij krijgen budget niet op basis van vacatures, maar op basis van het feit dat we zorgen dat we ze niet (lang) open hebben.

Screen Shot 2017-09-06 at 10.56.45

Zoeken en filteren is met zo’n beperkt aantal functies geen grote noodzaak, wat een goede verklaring is waarom dat ook niet veel ruimte op de site inneemt. Logisch. Men is heel duidelijk in fulltime/parttime functies en weet ook heel duidelijk in één zin neer te zetten wat je gaat doen. Keurig.

Screen Shot 2017-09-06 at 11.02.15

En uiteraard beweegt de sollicitatieknop (en functietitel) ook bij de goede doelen loterijen mee als je door de vacature scrollt.

Stem op Goede doelen loterijen

Vind jij dat de goede doelen loterijen genomineerd moeten worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners