Review: werken bij Macaw

Bas van de Haterd Op 18 september 2017
Gem. leestijd 3 min 233x gelezen
Deel dit artikel:

Macaw is een IT bedrijf dat voor het eerst genomineerd is voor Digitaal-Werven. Daar waar ze al jaren goed scoren in het onderzoek hebben ze dit jaar met wat verbeteringen de long list gehaald, wat voor een middelgroot bedrijf heel knap is. Dat Macaw veel investeert in goed werkgeversschap is duidelijk met hun beste werkgevers awards en nominatie voor vitaliteitsmanager van het jaar voor de CFO. Macaw laat zien dat je ook als niet al te groot bedrijf kan laten zien dat je een hele goede werkgever bent en een hele goede sollicitatie-ervaring kan bieden.

Screen Shot 2017-09-14 at 10.08.17

Homepage

Macaw heeft geen aparte wervingssite, de site is onderdeel van de normale homepage. Meestal is dit een nadeel, omdat je in restricties en huisstijlen en een overvloed aan informatie terecht komt, maar Macaw lost dit keurig op.

Screen Shot 2017-09-14 at 10.14.20

Macaw werkt met ongelofelijk veel beeld en dat is heel prettig. Zeker voor een IT bedrijf, die vaak alles in tekst denken te doen, is dit een verademing. Daarnaast hebben ze leuke speeltjes op de homepage. Als je over de functie naam in het bolletje gaat met je muis krijg je iets meer informatie over de vacature. Leuk gedaan. Mooi ontworpen. Een lust voor het oog.

Vacatures

Elke vacature heeft zijn eigen foto, die past bij de vacature. Soms mensen, soms een ander beeld, maar altijd dat ik denk: ik snap het. En ik ben dan nog niet eens de doelgroep. Het systeem van de bol en de uitklap tekst blijft gehandhaaft en in elke uitklaptekst staat daadwerkelijk, kort, omschreven wat je gaat doen in die functie. Geen afgekapte teksten, geen vage intro’s waar je niets mee kan, maar er is duidelijk aandacht besteed aan die eerste stap in het proces, de eerste verleiding.

Screen Shot 2017-09-14 at 10.16.30

Screen Shot 2017-09-14 at 10.19.04Ook super leuk, ieder bedrijf praat over rollen, die functies zouden moeten vervangen, maar Macaw geeft je de mogelijkheid hierop te selecteren. Naast de functie, want je vervult een functie en een rol. Maar je kan dus een rol selecteren in de wervingssite. Dat is leuk, dat is een bonus, daar word ik blij van.

 

Screen Shot 2017-09-14 at 10.20.58

De vacature zelf begint met een overzicht (mooi visueel in de visual weergegeven) een kort stukje tekst.

Screen Shot 2017-09-14 at 10.21.12En daaronder de hele vacature met daarnaast de recruiter. Met contact gegevens. Super leuk gedaan, je kan een bericht achterlaten, je hoeft niet meteen te solliciteren. Voor de gewilde mensen die Macaw doorgaans zoekt is dat wel heel verstandig ook.

Solliciteren

Helemaal slim is dat ze naast het sollicitatieformulier nog een klein stukje extra verleiding hebben ingebouwd. Gewoon nog even vertellen waarom Macaw Macawesome is. Dit is een plek waar vaak nog veel mensen toch afhaken, Macaw doet er alles aan dat te voorkomen. Super.

Screen Shot 2017-09-14 at 10.23.33

Stem op Macaw

Vind jij dat Macaw genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners