Review: werken bij PwC

Bas van de Haterd Op 20 september 2017
Gem. leestijd 3 min 774x gelezen
Deel dit artikel:

Naast Deloitte is ook één van de andere big four kantoren: PwC genomineerd voor de beste digitale sollicitatie-ervaring van Digitaal-Werven. Het is natuurlijk aanlokkelijk om beide te vergelijken, maar de site is op zijn merites genomineerd en ik zal dus als zodanig hier ook naar kijken, niet in vergelijking met Deloitte.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.55.04

Homepage

De homepage van PwC is heel eenvoudig, je krijgt drie keuzes en ‘that’s it’. Wil je voor ze werken tijdens je studie, na je studie of met werkervaring. Bij alle drie krijg je een iets andere ervaring, vooral in beelden, maar niet zoals je zou verwachten een heel ander stuk informatie bij studenten dan bij professionals.

De echte homepage begint dus pas na de eerste klik, laat ik de startersmarkt gaan bekijken, naar ik begrepen heb de markt waar de concurrentie het hevigst is bij accountancy kantoren.

Screen Shot 2017-09-15 at 17.59.42

PwC kiest in zijn toonstelling duidelijk voor het centraal zetten van de organisatie. Wij, we, ons, onze zijn de woorden die steeds terugkomen. Dat is niet goed of fout, dat is een keuze. Er zijn twee gedachten in de communicatiewereld hierover, je zet de kandidaat centraal en spreekt hem of haar steeds aan met jij of je. Of je communiceert vanuit de organisatie en laat zien wie je bent. Om dan toch een vergelijking te maken, Deloitte doet dus precies het omgekeerde. Die vraagt om de impact die jij gaat maken, PwC spreekt over de impact die zij maken. Nogmaals: niet goed of fout, beide trekken mensen aan, maar wel andere mensen.

Ook (en daar komt toch weer een vergelijking) is de stijl heel anders. Deloitte los en innovatief, PwC strakker en formeler. Wederom niet goed of fout, het geeft een (ik denk redelijk correct) beeld van de organisaties en je selecteert er meteen mensen mee die bij je passen.

Vacatures

PwC kiest voor een hele eigen manier van vacatures filteren en hoewel ik daar meestal geef fan van ben (doe vooral wat mensen kennen), moet ik zeggen dat ze dat hier keurig hebben opgelost.

Screen Shot 2017-09-15 at 18.04.55

Hoewel ik in deze reviews, ze zijn immers allemaal genomineerd en dus behoren ze allemaal tot de top van Nederland, positief wil zijn moet ik bij de presentatie van de vacatures van PwC toch een kritisch nootje plaatsen. Er staat helemaal niets over de vacature. Ze gaan er, ook bij starters, van uit dat iedereen weet wat een consultant financial services technologie bij PwC doet. Geen omschrijving, niet. Ook een functie met een onbekende locatie komt mij over als vreemd. Meerdere locaties kan in begrijpen, maar onbekend…

Screen Shot 2017-09-15 at 18.06.10

De vacature zelf dan. Dat is vooral tekst, zoals we wel vaker zien, maar wel tekst in een groot lettertype dat lekker wegleest.

Screen Shot 2017-09-15 at 18.09.16Onderaan de vacature staat de recruiter, met foto en telefoonnummer en e-mail adres. Dat maakt het dan weer persoonlijk.

Wat helemaal bijzonder is, direct onder de vacature, dus geen knop erbij, staat het sollicitatie-formulier. Je weet dus meteen wat je moet invullen (wat overigens best veel is, waarvan het meeste in je CV ook staat). Maar heel gaaf om te zien dat wat bij bij Digitaal-Werven met het event doen (inschrijfformulier direct onder het programma) bij PwC gebeurt bij de vacature. Redelijk uniek en ik houd er wel van.

PwC is dus minder ‘flashy’ dan Deloitte in hun innovaties, maar dat wil niet zeggen dat ze geen eigen dingen doen, net even anders dan anderen.

Stem op PwC

Vind jij dat PwC genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners