Review: Werken bij TNO

Bas van de Haterd Op 22 september 2017
Gem. leestijd 3 min 446x gelezen
Deel dit artikel:

TNO is een organisatie die veel Nederlanders zullen kennen. Vaak komen ze in het nieuws vanwege allerhande onderzoeken. Een unieke organisatie, maar ook één met een lastig profiel op de arbeidsmarkt. Het is geen zuiver wetenschappelijke instelling, zoals een universiteit, maar heel er wel een zeem van over zich heen. Ze hebben sterke beperkingen qua internationaal werven, want zoals een oud recruiter me ooit uitlegde: het is wel logisch dat als jij in de Krim in een tank zit, je zeker wilt weten dat het niet een Rus is die je software die die tank aanstuurt ontwikkeld heeft en dat die daar een achterdeur in heeft gebouwd. Dus moet TNO werven in die schaarse markt van hoogopgeleide Nederlandse technici. Dus hebben ze een goede wervingssite en die is genomineerd voor Digitaal-Werven dit jaar.

Screen Shot 2017-09-16 at 14.22.04

Homepage

TNO heeft geen aparte recruitmentsite, maar een site als onderdeel van de normale corporate site. Ondanks de beperkingen doen ze het erg goed, maar zonder die beperkingen zou het misschien nog beter kunnen. Het dubbele menu (boven en links) neemt bijvoorbeeld veel ruimte in, waardoor er minder ruimte is om jezelf te presenteren.

De carrière homepage begint met een stukje over TNO als werkgever en meteen daaronder de vacatures. Deze vacatures hebben een standplaats, een opleidingsniveau, het aantal uur per week, maar helaas niet altijd een mooie beschrijving. De bovenste vacature heeft dat weer wel en niet zomaar een begintekst van de vacature, maar echt een hele goede, duidelijke omschrijving. Bijzonder hoog niveau, dat helaas wordt afgewisseld met gemakzucht zo lijkt het.

Screen Shot 2017-09-16 at 14.30.07

Verderop staan nog ‘cybervacatures’, TNO’ers in beeld en ontmoet TNO. De cyber vacatures zijn duidelijk een belangrijk speerpunt, want hier is een aparte subsite voor gemaakt. Opvallend is dat er op dit moment voor deze divisie alleen stages en afstudeeropdrachten open staan, wel heel veel. Of zou dit de wervingsstrategie zijn, dat ze jongeren willen trekken en eerst willen weten wat ze kunnen?

Vacatures

Screen Shot 2017-09-16 at 14.37.05De vacatures zijn iets te lang (bijna 800 woorden, waar 650 optimaal is), maar wel op een aantal plekken erg leuk aangekleed. Zo staat de hiring manager er naast als contactpersoon, met foto (en ja, dat is altijd goed, dit is de persoon met wie je gaan samenwerken), met kernwoorden en -waarden (performance, wiskunde, elektrotechniek) en contactgegevens.

Wat vooral héél gaaf is, is dat als je verder door de vacature scrolt en bij het punt aankomt waar je weer moet kiezen of je gaat solliciteren, de onderste sollicitatieknop, dit blok wederom verschijnt. Dus de hiring manager beweegt mee met jouw leesgedrag, dat heb ik nog niet eerder gezien, maar is wel heel leuk gedaan.

Verder heeft men er voor gezorgd dat je hoe dan ook niet hoeft te zoeken naar de sollicitatieknop. Daar zit een hele grote, hele duidelijke, roze-paarse balk omheen. Dat is nog eens helder en duidelijk. I like it.

Screen Shot 2017-09-16 at 14.37.14

Solliciteren

Voor het solliciteren bieden ze je de mogelijkheid je CV te uploaden en vanuit jouw CV het formulier in te vullen. Je zou niet anders verwachten van een techniekbedrijf als TNO, maar je komt het wel eens anders tegen. Wederom: goed gedaan dus.

Stem op TNO

Vind jij dat TNO genomineerd moet worden voor Digitaal-Werven? Dan kan je hier op ze stemmen.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners