Op zoek naar een stage of een stagiair? Met de app van Appli swipe je ze zo bij elkaar

Peter Boerman Op 03 maart 2017
Gem. leestijd 3 min 1246x gelezen
Deel dit artikel:
Op zoek naar een stage of een stagiair? Met de app van Appli swipe je ze zo bij elkaar

Een stage of stagiair zoeken? Dat kan leuker, makkelijker en efficiënter, dachten ze bij het Eindhovense Appli. Hun app maakt nu snel school bij zowel studenten als werkgevers.

categorie Recruitment.

Omschrijving van de case

Appli maakt een stagiair of stage vinden leuker, makkelijker en efficiënter voor studenten en bedrijven. De app zorgt voor een lagere drempel om het eerste contact digitaal te maken. De app laat in één oogopslag de beste stagiair of stage zien aan de gebruiker door middel van foto en video. Daarbij gebruikt Appli de nieuwste technieken zoals swipen en een chatfunctie, die niet eerder in stage-matchmaking gebruikt zijn. Door deze innovatieve tools krijgen bedrijven een goede eerste indruk en kunnen onnodige sollicitatiegesprekken voorkomen worden. Met de app kun je eenvoudig en snel een juiste keuze maken op basis van profiel en eerste voorkeuren. De student heeft een ruimere keuze aan bedrijven en vooral MKB-bedrijven kunnen beter zichtbaar worden en kiezen uit meer studenten voor hun stages.

Deze tool voorkomt onnodige sollicitatiegesprekken

De app kan door MBO-, HBO- en WO-studenten worden gebruikt en door alle bedrijven van Nederland. De app is voor student en bedrijf gratis te downloaden; bedrijven betalen alleen 50 euro (ex BTW) per type stageopdracht.

Wat was de impact van de case?

De launch van de app was in oktober 2016. Daarbij zijn circa 600 downloads gerealiseerd, waarvan ongeveer 60% afkomstig van studenten en 40% door bedrijven. Er zijn 50 matches, en 40 betaalde opdrachten gerealiseerd.

Onder meer Het FD, Dutchcowboys en Frankwatching schreven al over de app

Launching customers waren bekende bedrijven als Bol.com, DuraVermeer, Vanderlande, Xerox, Rabobank, Aces Direct en vele andere bedrijven. Ook in de media is app goed ontvangen. Onder meer Het Financieele Dagblad, Eindhovens Dagblad, Dutchcowboys, De Ondernemer, en Frankwatching schreven al over de app. Daarnaast waren er zeer positieve reacties van studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen te noteren.

appli

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

De Appli-app is innovatief en op dit moment de enige app die zich focust op het matchen van studenten en bedrijven voor stages en stagiairs. Videopitching is een upcoming tool die door Appli wordt ingezet en benut om het enthousiasme en de motivatie van de student over te brengen aan bedrijven. De app is gebruiksvriendelijk en voor campusrecruiters en het MKB is het een makkelijke tool die de keuze aan studenten zal vergroten.

appliCredits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Intern: Gerben Stiphout, Mike Porton, Rob Daamen, Nathalie van Olffen, Lisa Daamen, Dylan Peters, Rens Kleine Schaars, Sanne Hoogmans, Sharina Kiesenbrink, studentendialoogtafel deelnemers

Extern: Launching customers Bol.com, Dura Vermeer, VanderLande, Xerox, Rabobank, Aces Direct, Ontwikkelteam Appli Afdeling Apps, Fontys, Avans, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Amsterdam, InHolland

werf& awardsOok kans maken op een Werf& Award 2017?

Wil jij de opvolger worden van Hunkemöller, Tata Steel, Albert Heijn of Philips? Stuur dan uiterlijk 10 maart 2017 vóór 17.00 jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor alle informatie op Werf& Awards.

Lees hier over andere inzendingen van de Werf& Awards:

werf& awards jobtalkOf nog even terugblikken op 2016?

Dit zijn de winnaars van de eerste Werf& Awards

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners