Uber… niet zo uber met vacatures?

Bas van de Haterd Op 12 augustus 2014
Gem. leestijd 3 min 98x gelezen
Deel dit artikel:

Schermafbeelding 2014-08-12 om 15.08.12Uber zoekt chauffeurs. Het gaat namelijk ritten aanbieden in Amsterdam met privé chauffeurs. Dus hebben ze vacatures, weliswaar niet in dienst, maar het is wel werving. Van Uber verwacht ik persoonlijk dan best veel als het gaat om het goed inzetten van social media en zo. Het is immers een echt ‘nieuw’ bedrijf’ Hip en happening. De Sharing Economy. De bovenstaande advertentie zie ik ook dagelijks meerdere keren op Facebook. Dat geeft aan dat ze het Facebook advertising snappen, met een foto erbij en zo. Echter… niets is minder waar.

Op Facebook adverteren levert je vooral Likes op. Ik like dus de Uber pagina (en ja, ik vind Uber best wel cool, heb ook de app op mijn telefoon). Ik ga aldaar op zoek naar die partner pagina. Daar adverteren ze immers voor.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 15.12.33

Helaas. Geen woord. Geen woord over de partner pagina. Geen vacature te vinden. Geen link naar partners.uber.com. Niets.

Naar de site

Een grote gemiste kans dus, want zo vergooi je je Facebook advertentie budget volgens mij helemaal. Ik tik vervolgens de URL maar in. Ik maak een foutje, ik tikte partner.uber.com in. Ik ben immers maar 1 partner, geen partners. Een standaard 404 pagina. Ze hebben niet beide URL’s door laten verwijzen (kost niets) en ze helpen je ook niet als je fout zit.

De site zelf

Een plaatje spreekt 1.000 woorden toch?

Schermafbeelding 2014-08-12 om 15.14.16

Je krijgt dus een advertentie om je in te schrijven en… je moet inloggen. Oh nee, daaronder zit een ‘sign up to be’ link. Erg slecht voor de conversie.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 15.17.54

Als je er dan eenmaal bent, dan ziet het er gelikt uit. Echter, geen enkele informatie over de individuele steden. In Amstedam kan je je bijvoorbeeld zonder moeite aanmelden voor Uberpop, terwijl daar recent zoveel over te doen was.

Met geen woord rept men over deze zaak. Ik zou voordat ik me aan zou melden (als ik dat zou overwegen) toch eerst willen weten hoe het nu zit met verzekeringen als ik mensen meeneem via Uberpop. Ik zou voor ik me zou aanmelden eerst willen weten hoe Uber omgaat met de zaken rondom de Taxi-wet, het feit dat het illegaal is verklaart en of ze zwart-op-wit vastleggen dat eventuele rechtszaken door hen worden gevoerd, ook als ik als chauffeur wordt aangeklaagd. Niets daarvan. Je kan enkel je inschrijven of mailen met vragen.

Schermafbeelding 2014-08-12 om 15.19.33Visueel gezien heeft Uber een mooie site. De advertenties zien er goed uit. Ik zou echter het bedrijf niet willen aanmerken als een partij waar iets van te leren is op het gebied van werving.

De advertenties hebben geen landingspagina’s. Het is zoeken geblazen naar de inschrijfpagina. De informatieverstrekking is volstrekt ontoereikend.

Ik ben fan van de Uber dienst, maar ik zou ze graag wat willen leren over de basics van werven.

Wil je weten hoe een goede sollicitatie-ervaring eruit ziet? Hoe dit kan bijdragen bij het verwerken van heel veel sollicitanten (zoals de 220.000 die A.S. Watson (Kruidvat) onder ander heeft of juist het vinden van die ene techneut die iedereen zoekt (zoals Enexis)? Of hoe je met goede online technologie tonnen kan besparen via nieuwe vormen van assesments zoals Arvato? Kom dan 7 oktober naar Digitaal-Werven

Je kan natuurlijk ook een van de rapporten of white papers van Digitaal-Werven gratis downloaden

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners