Unieke storytelling video met 7-jarige Lise over haar droombaan (inzending Witte Kruis)

Acute zorgorganisatie Witte Kruis zet een unieke storytelling video in om verpleegkundigen te werven. In de video speelt de 7-jarige Lise de hoofdrol. Lees de hele case van Witte Kruis die is ingezonden in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie voor de Werf& Awards 2024.

Redactie Op 27 maart 2024
Gem. leestijd 4 min 90x gelezen
Deel dit artikel:
Unieke storytelling video met 7-jarige Lise over haar droombaan (inzending Witte Kruis)

Acute-zorgorganisatie Witte Kruis zet een unieke storytelling video in voor werving en arbeidsmarktcommunicatie, waarin de 7-jarige Lise de hoofdrol speelt. De video wordt gebruikt om nieuwe collega’s enthousiast te maken voor werken in de acute zorg (bij Witte Kruis), maar vooral om verpleegkundigen te werven gezien de tekorten in de zorg.

De wervingsvideo wil met een kort verhaal de waarden van de organisatie vertalen naar een boeiende boodschap.

De wervingsvideo van Witte Kruis heeft als doel om met een kort verhaal de waarden van de organisatie te vertalen naar een boeiende boodschap die blijft hangen en wordt gedeeld met anderen. Dat was al snel terug te zien in het aantal social shares en likes via de social media kanalen van Witte Kruis. Maar ook de reacties van collega’s waren lovend. Daarmee is de video ook een mooie bijdrage aan ons subdoel: zorgen dat collega’s er trots op zijn dat zij werken voor Witte Kruis en dat weer actief uitdragen door de video actief te delen.

In de video figureren echte collega’s van Witte Kruis en hun kinderen. Met een knipoog wordt een geromantiseerd beeld neergezet van een 7-jarig meisje (Lise) dat droomt van een baan in de acute zorg. Door de menselijke kant van de organisatie te belichten en een verhaal te vertellen dat resoneert, sluit Witte Kruis nog beter aan bij de belevingswereld van zowel huidige als toekomstige collega’s.

De zorg- en welzijnssector in Nederland staat voor aanzienlijke uitdagingen als het gaat om het vervullen van openstaande vacatures. Het is van cruciaal belang dat er steeds vernieuwende strategieën ontwikkeld blijven worden om deze vacatures in te vullen en de kwaliteit van de zorg te waarborgen. 52% van de vacatures in de zorg en welzijn is moeilijk vervulbaar en die vraag blijft naar verwachting hoog. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is veel behoefte. Acute-zorgorganisatie Witte Kruis heeft dan ook diverse vacatures openstaan voor ambulanceverpleegkundige in verschillende regio’s.

Wat was de impact van de case?

We zijn pas twee weken onderweg na het delen van onze storytelling-video, maar de video zorgt nu al voor veel zichtbaarheid en enthousiasme bij de doelgroep. We gebruiken de video online bij onze vacatures op onze werkenbij-site kombijdeambulance.nl om te laten zien wat werken bij Witte Kruis inhoudt in plaats van het standaardverhaal over Witte Kruis, terugkerend als promotiecontent op social media. En natuurlijk op beurzen en seminars waar we staan.

Een greep uit de resultaten:

 • Na een week is de video al bijna 53.000 keer bekeken.
 • De post op Facebook werd meer dan 400 keer geliked en 75 keer gedeeld.

Een aantal reacties op social media:

 • “Briljant filmpje!”
 • “Kijk dit is nou eens reclame, netjes gedaan.”

Reacties van enthousiaste collega’s die de video deelden in hun eigen netwerk om Witte Kruis als werkgever te promoten:

 • “De mooiste baan van de wereld! Bij een goede werkgever.”
 • “Ook geweldig om voor te werken: Witte Kruis Evenementenzorg!!!”
 • “Prachtige video, mooi gemaakt! En laat ook zien hoe waardevol ons beroep is.”

Een reactie van een enthousiaste kijker die de video deelt en duidelijk enthousiast is over werken bij Witte Kruis:

 • “Pick me!”

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Er zijn zóveel wervingsvideo’s en corporate video’s die niemand bijblijven. Waar je je door een minutenlange video moet ‘worstelen’ vol feiten en cijfers over de organisatie. Wat ons betreft zijn er straks bijna alleen nog maar storytelling video’s voor werving die de doelgroep daadwerkelijk bij blijven. Storytelling video’s bieden een dynamische en emotioneel aansprekende manier om een boodschap over te brengen. Uit onderzoek blijkt dat mensen informatie verpakt in verhalen tot 22 keer beter onthouden dan feiten alleen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen informatie verpakt in verhalen tot 22 keer beter onthouden dan feiten alleen.

Storytelling kan ook de betrokkenheid van medewerkers verhogen. Medewerkers die zich emotioneel verbonden voelen met hun werkgever zijn tot 27% meer betrokken. Dit leidt tot een hogere productiviteit en een lager verloop. Ook dit is daadwerkelijk terug te zien in de enthousiaste reacties van onze collega’s en het aantal likes en shares van onze storytelling video op social media na het delen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Intern:

 • Afvaardiging van ons management
 • Marketing en communicatie team
 • Meerdere collega’s (en kids!) die figureren in de video

Extern:

 • Extern mediabureau dat ons geholpen heeft met de productie van de video
 • Marcel de Groot (zoon van Boudewijn de Groot) die de voice-over insprak

 

Uitreiking op Werf& Live

De Werf& Awards worden uitgereikt op Werf& Live, dat plaatsvindt op 28 mei 2024. Werf& Live is dé ontmoetingsplek voor HR-professionals, recruitmentexperts en arbeidsmarktspecialisten die zich willen onderdompelen in de kernaspecten van employer branding. Wil je erbij zijn?

Meer informatie en tickets

 

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners