USG People introduceert Met Werk

Martijn Hemminga Op 17 december 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1124x gelezen
Deel dit artikel:

Vier werkmaatschappijen van USG People hebben de samenwerkingsvorm Met Werk uitgedacht en ingericht om werkloosheid duurzaam aan te pakken. Het zijn Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart. Met Werk richt zich op gemeenten, die nu verantwoordelijk zijn voor de uitkeringen op basis van de WWB (Wet Werk en Bijstand).

Landelijk operationeel

Door de samenwerking tussen Start People, Creyf’s, Unique, en USG Restart kan Met Werk een landelijk operationeel netwerk aan de gemeenten aanbieden. Met verschillende disciplines biedt Met Werk een integrale oplossing voor alle werkzoekenden, ook voor diegenen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze groep wordt ook jobcoaching ingezet voor begeleiding naar werk en daarna behoud van werk. Ook worden gerichte sollicitatietrainingen aangeboden.

Social Return on Investment

De basisgedachte bij duurzaam uitplaatsen is dat met 20% van de uitkeringsgerechtigden aan het werk de overige 80% geholpen kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vrijgekomen uitkeringen van die 20% te gebruiken om de re-integratie van de andere werkzoekenden te betalen. De aanpak van Met Werk is daarmee voor de gemeenten budgetneutraal, waarbij een duurzame oplossing wordt gecreëerd voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Dit past binnen de sociale beleidskaders van de gemeenten. Daarbij kan Met Werk ook de coördinatie van de SROI-verplichting (Social Return on Investment) voor gemeenten en haar toeleveranciers invullen.

MVO

Met Werk past binnen het MVO-beleid van USG People, dat zich wil onderscheiden als de werkgever waar ontwikkeling en ontplooiing van alle mensen centraal staat. Met ‘alle mensen’ bedoelt USG People – naast de interne en externe medewerkers – ook zij die, om welke reden dan ook, een (grotere) afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Tags:
Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners