Video-assessments in 40+ talen voor blue collar-kandidaten (inzending The Selection Lab)

Met video-assessments kun je op toegankelijke en betrouwbare wijze de soft skills van blue collar-sollicitanten achterhalen. In 40+ verschillende talen. Lees de hele case van The Selection Lab, in de categorie Recruitment, voor de Werf& Awards 2024.

Redactie Op 22 maart 2024
Gem. leestijd 3 min 58x gelezen
Deel dit artikel:
Video-assessments in 40+ talen voor blue collar-kandidaten (inzending The Selection Lab)

Omdat standaard vragenlijsten veel blue collar-kandidaten afschrikken, zocht OTTO Work Force naar een oplossing waarmee op een dynamische, maar toch betrouwbare manier soft skills bepaald konden worden in minder dan 15 minuten en in meer dan 10 verschillende talen. Hierbij waren games geen oplossing omdat deze voor veel van de benodigde soft skills niet betrouwbaar genoeg zijn.

Medewerkers van OTTO Work Force hebben voor het video-assessment voor een green screen video’s opgenomen.

The Selection Lab heeft daarom video-assessments ontwikkeld waarmee het lijkt of OTTO Work Force-medewerkers daadwerkelijk in gesprek gaan met de kandidaat en hen multiple choice-vragen stellen waarmee soft skills bepaald kunnen worden. Initieel hebben medewerkers van OTTO Work Force voor een green screen video’s opgenomen. Vervolgens zijn deze video’s met deep fake-technologie doorontwikkeld waardoor de medewerkers van OTTO alle juiste vragen in meer dan 40 verschillende talen kunnen stellen aan de kandidaten.

De vragen die gesteld worden zijn gelijk aan de items in een gevalideerde big five persoonlijkheidsvragenlijst. Daardoor is de betrouwbaarheid hoog. Omdat enkel vragen worden gesteld over de meeste relevante soft skills, duurt de hele ervaring minder dan 10 minuten. Omdat cognitieve intelligentie ook belangrijk was, wordt er daarnaast gebruik gemaakt van een gevalideerde cognitieve game. De resultaten van de video-assessments en de cognitieve game worden samengevoegd in 1 rapport. Dit wordt automatisch in het ATS (iCIMS) gezet.

Omdat enkel vragen worden gesteld over de meeste relevante soft skills, duurt de hele ervaring minder dan 10 minuten.

Hiermee is er een toegankelijke, dynamische en betrouwbare manier ontwikkeld om de soft skills van blue collar-medewerkers uit verschillende landen in kaart te brengen.

Wat was de impact van de case?

De case heeft ervoor gezorgd dat circa 75.000 sollicitanten geautomatiseerd gescreend kunnen worden op soft skills én gematcht met de best passende opdrachtgever(s). Dit zorgt niet alleen voor een enorme efficiëntieslag (het scheelt gemiddeld 30 minuten screening per kandidaat), maar ook voor een hogere retentie van de geplaatste medewerkers bij de verschillende opdrachtgevers. Daarnaast zijn de medewerkers die in de video’s verschijnen trots dat ze onderdeel zijn van het selectieproces en krijgen de sollicitanten een beter gevoel bij de identiteit van OTTO Work Force door de gepersonaliseerde video’s.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Deze case geeft een innovatieve én praktische toepassing van de inzet van deep fake-technologie en A.I. voor het screenen van kandidaten. Door de schaalbare opzet heeft het ook een enorme impact op een doelgroep die voorheen lastig (geautomatiseerd) te screenen was.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Joeri Everaers – COO van The Selection Lab
  • Jordi Wippert – CTO van The Selection Lab
  • Marcel Thomassen – Project manager OTTO Work Force
  • Thomas Vos – Learning & Development Specialist

 

Uitreiking op Werf& Live

De Werf& Awards worden uitgereikt op Werf& Live, dat plaatsvindt op 28 mei 2024. Werf& Live is dé ontmoetingsplek voor HR-professionals, recruitmentexperts en arbeidsmarktspecialisten die zich willen onderdompelen in de kernaspecten van employer branding. Wil je erbij zijn?

Meer informatie en tickets

 

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners