Virtual reality recruitment ervaring

Bas van de Haterd Op 14 mei 2017
Gem. leestijd 2 min 114x gelezen
Deel dit artikel:

vr glassesIn Sillicon Valley is het gevecht voor goede ontwikkelaars nog 100 keer harder dan in Nederland, waar Ordina al een omzetdaling moest melden vanwege het niet kunnen vinden van personeel. Een van de manieren waarop Intuit, een hier onbekend, maar daar belangrijke speler, zich onderscheid van de concurrentie is met VR. Want alle mooie verhalen, mooie woorden en filmpjes ten spijt, beleven is geloofwaardiger. Het beleven van de cultuur en van de sfeer in de organisatie, zonder er te zijn, dat kan met virtual reality. En dat is dus precies wat Intuit doet.

Beurzen

Nee, dit is geen stand alone situatie waar je verwacht dat mensen er meteen zelf mee gaan spelen. Dat gebeurt namelijk niet. Intuit heeft ervoor gekozen om een VR ervaring te bieden op de beurzen. Zo kan je niet alleen praten met mensen, maar ze ook laten zien wat er gebeurt, hoe het er uit ziet en mensen zelf door het pand laten lopen.

Misschien is het inderdaad nog veel zoals video, maar wel een volgende variant van de video. De kijker bepaalt namelijk wat hij/zij wel en niet ziet.

Een belangrijk ingredient is natuurlijk dat je wel iets te melden moet hebben. Je moet iets hebben dat je kan en wil laten zien. Als je R&D personeel zoekt, kan je daar iets van laten zien. Als je een hippe werkomgeving hebt, werkt dit ook. Als je in een saai kantoorpand mensen achter laptops hebt zitten… begin er niet aan.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners