YoungCapital in meeste top-10 steden van Nederland marktleider met de meeste vacatures

Adwin van Gerven Op 22 augustus 2018
Gem. leestijd 2 min 2586x gelezen
Deel dit artikel:
YoungCapital in meeste top-10 steden van Nederland marktleider met de meeste vacatures

In de grootste 10 steden van Nederland is het meestal YoungCapital dat de meeste vacatures heeft. Daarmee is het uitzendbureau veruit marktleider als het om volume gaat.

Dit blijkt uit een analyse van Intelligence Group op basis van de gegevens van Jobfeed.nl over alle vacatures van intermediairs in het laatste jaar (Q3-2017 tot en met Q2-2018).

YoungCapital in alle 10 grootste steden in top-5

In 6 van de 10 grootste steden is YoungCapital het bureau met de meeste vacatures. Het bureau is ook het enige dat in al deze 10 steden in de top-5 staat. Randstad komt op de tweede plaats met 9 top-5 posities, maar ‘slechts’ 2 steden met de meeste vacatures.

De prominente positie van YoungCapital is opvallend. Het bureau is van origine juist digitaal georiënteerd, zonder fysieke locaties. Maar sinds het bureau zich ook door heel het land heeft gevestigd, pakken zij in rap tempo de leidende positie qua aantal vacatures in de grote steden. Daar waar de meeste bureaus vestigingen sluiten en zich focussen op digitaal (terwijl internet nog niet in hun DNA zit), doet YoungCapital het juist andersom.

‘Daar waar de meeste bureaus vestigingen sluiten en focussen op digitaal, doet YoungCapital het juist andersom’

Werkzoekenden willen steeds vaker dicht bij huis werken. Zo hoeven ze minder te reizen en hebben ze weinig last van file. Tegelijkertijd worden uitzendbureaus lokaal minder zichtbaar, zowel fysiek als digitaal (tenzij ze een juiste online marketingstrategie hebben). Vraag en aanbod lopen elkaar hier dus mis. YoungCapital maakt slim gebruik van dit gat in de markt.

Lokale bureaus te zien in sommige top-5’s

In enkele steden komen specifieke bureaus naar boven. Zo staat Jelle alleen in Rotterdam in de top-5. Bouwselect is dat in Groningen en Den Bosch heeft BKV. Zeer opvallend is dat Timing alleen in Apeldoorn in de top-5 staat; zij pakken daar meteen wel de eerste positie. De locatie op Brainport Business Park zorgt in Eindhoven voor een groot aandeel van YER: het is de enige stad waar zij in de top-5 staan. In Amsterdam is de grote vraag naar horecapersoneel duidelijk te zien. Hotelprofessionals pakt met de tweede plek alleen in de hoofdstad een top-5-positie.

Adecco en Manpower vallen overal buiten de top-5

Misschien het meest opvallend is dat zowel Adecco als Manpower in geen enkele van de 10 grootste steden in Nederland een top-5 positie hebben. Met 62 Nederlandse vestigingen (met in elke top-10 stad een vestiging) mag je verwachten dat Adecco ook wel in minimaal 1 stad in de top-5 staan. Hetzelfde geldt voor Manpower: 8 van hun 22 vestigingen liggen in een top-10 stad. Alleen in Apeldoorn en Den Bosch zijn zij niet gevestigd.

Tabel uitzendbureaus grootste steden
Bron: jobfeednl, bewerkingen Intelligence Group

Lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners