De Wereld Werft: plenaire afsluiting

Martijn Hemminga Op 08 december 2011
Gem. leestijd 2 min 2054x gelezen
Deel dit artikel:

De Wereld Werft: plenaire afsluitingNa twee workshoprondes zijn de aanwezigen bij De Wereld Werft bijeen gekomen voor de inhoudelijke afsluiting. Helaas niet met de bijdrage over hostmanship door omstandigheden. Geert-Jan Waasdorp maakte last minute een presentatie en zorgde voor een inspirerende afsluiting.

Workshops

Na de plenaire opening konden de meer dan 230 aanwezigen twee rondes met workshops samenstellen naar wens. Van videosolliciteren tot vacatureteksten. Van interne social media tot candidate experience. Voordat het standing diner begint, is er een afsluitende plenaire presentatie over hostmanship.

Volle zaal bij de plenaire afsluiting

Candidate experience en recruiter experience

Een recruiter is net een makelaar vertelt Waasdorp. Je bakt appeltaart en zorgt ervoor dat het huis er netjes uitziet. Een recruiter doet hetzelfde maar dan met de vacature en de werkgever. Dat kan door een vacature op de recruitmentsite te voorzien van extra informatie zoals een filmpje van een collega of de toekomstige manager. Bij Eiffel word je opgevangen door een gastvrouw in plaats van een secretaresse. En bij aankomst bij Nationale Nederlanden krijgt de kandidaat een envelop met een aantal kaarten waaruit hij/zij de kaart kiest die het beste aansluit bij zijn/haar profiel. Het gaat om meer doen dan de kandidaat verwacht. Op een positieve manier verrassen.

Presentator Jaap Vriend (links) en Geert-Jan Waasdorp

Standing dinner

Traditioneel sluit De Wereld Werft af met de netwerkborrel en standing dinner. Om terug te kijken op een mooi jaar en om vooral nieuwe kansen te pakken in 2012. Jaap Vriend sluit het inhoudelijke programma af met het bedanken van alle sprekers aan het delen van hun kennis en beleving.

Deel dit artikel:
Ik ben adviseur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met mijn bedrijf Nr29 adviseer en begeleid ik werkgevers bij het zelf regisseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Denk daarbij aan strategische arbeidsmarkt(communicatie)plannen, het intern verkrijgen van draagvlak en commitment voor arbeidsmarktcommunicatie, ken- en stuurgetallen en procesoptimalisatie. In september 2013 heb ik een online platform voor kennis + advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gelanceerd: amcexpert.nl. Met Nr29 werk en heb ik gewerkt voor onder andere Boskalis, ISS Facility Services, Sanquin Bloedvoorziening, VMI Group, TU Delft, SNS Bank, KLPD, Provincie Fryslan, Strukton Civiel en Gemeentewerken Rotterdam. Daarnaast ben ik mede-oprichter van en docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en geef ik masterclasses en trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In 2012 is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand verschenen waar ik mede-auteur van ben. Ik maak deel uit van het Employer Brand Netwerk. Een groep van 9 toonaangevende experts op het gebied van goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en employer branding met als doel kennis, inzichten en ervaringen te delen. Zie www.employerbrand-netwerk.nl. Specialismen: arbeidsmarktcommunicatiemanagement, arbeidsmarktcommunicatieadvies, arbeidsmarktcommunicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatieplan, employee communications, hr communications, recruitment communications, recruitment marketing, corporate communications, arbeidscommunicatie, arbeidsmarketing, arbeidsmarktcommunicatie, employer branding, employee relationship management, referral, internal branding, employee relationship management ---------- Dit is een SEO test: vacature medewerker groenvoorziening limburg
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners