Koen Roozen: ‘Niet alles in recruitment kan geautomatiseerd worden’

Jarenlang werden data en technologie in recruitment als zaligmakend beschouwd. Om te leren dat de praktijk anders in elkaar zit, hoefden we afgelopen jaar alleen maar naar de ArenA te kijken, constateert Koen Roozen.

Koen Roozen Op 04 januari 2024
Gem. leestijd 3 min 95x gelezen
Deel dit artikel:
Koen Roozen: ‘Niet alles in recruitment kan geautomatiseerd worden’

Werf& vroeg me te reflecteren op recruitment in 2023. Het onderwerp? – het zal je niet verbazen – iets met A.I., de mens versus de machine. ‘Ja, leuk’, reageerde ik. Maar ik nam me meteen iets voor: ik ga níet over A.I schrijven. Na deze introductie kom je deze term dus niet meer tegen. Dat is ook niet nodig, want in het Jaarboek van Werf& staan voldoende mooie, inspirerende verhalen en cases over dit onderwerp.

Alles wat een recruiter doet kan geautomatiseerd worden. Toch telde Nederland nog nooit zoveel recruiters als in 2023.

Op ieder congres dat ik in 2023 bezocht, ging het erover: wordt de rol van de recruiter door nieuwe technologie overgenomen? Nu is deze vraag al zo oud als de weg naar Rome, want hij werd ook al gesteld bij de opkomst van de stoommachine. Het antwoord kennen we al: ja, ons werk verandert ingrijpend, maar verdwijnt niet. l’Histoire se répète. Kevin Wheeler stelt al enige tijd dat alles wat een recruiter doet geautomatiseerd kan worden....

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer lezen?

Deze column van Koen Roozen, Founder HetRecruitingKantoor en hoofddocent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, is afkomstig uit het 180 pagina’s dikke Werf& Jaarboek, dat later deze maand verschijnt. Een gratis (digitaal) exemplaar ontvangen? Vraag het hier aan!

Jaarboek

Lees ook

Deel dit artikel:

Koen Roozen

bij HetRecruitingKantoor

Premium partners Bekijk alle partners