PIXID Group (Carerix) neemt Belgische VMS-leverancier Connecting-Expertise over

Opnieuw een flinke overname in de recruitmentwereld: PIXID Group, de leverancier van onder meer Carerix en Amris, zet zijn Europese expansie voort met de overname van de Belgische VMS-leverancier Connecting-Expertise.

Peter Boerman Op 10 december 2020
Gem. leestijd 3 min 196x gelezen
Deel dit artikel:
PIXID Group (Carerix) neemt Belgische VMS-leverancier Connecting-Expertise over

De Franse PIXID Group haalde in 2018 al het nieuws. Destijds was het met de overname van de bekende Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix. Nu volgt dus de overname van Connecting-Expertise, een SaaS VMS-platform voor de Belgische markt met blue chip-klanten, dat tot nu toe in handen was van de Belgische tak van USG People. Als onderdeel van de Pixid Group zal het bedrijf onder de eigen naam blijven opereren en bovendien producten en diensten aan de huidige USG-klanten blijven leveren.

De Franse PIXID Group haalde in 2018 al het nieuws met de overname van Carerix.

Met de overname van Connecting-Expertise wil de PIXID Group (die financieel wordt gesteund Keensight Capital) het ‘leiderschap in de Benelux verstevigen’ als het gaat om recruitment- en HR-oplossingen en Antwerpen toevoegen aan zijn bestaande kantoren in Parijs, Rotterdam en Londen (sinds de overname van The Internet Corporation in 2017).

Alle stappen in werving

Connecting-Expertise automatiseert alle stappen van het wervingsproces. Van werving en contractbeheer tot tracking en facturering. Dat gebeurt via een geïntegreerde software-oplossing, die ontwikkeld is op een veilige en cloudgebaseerde infrastructuur. Daarnaast biedt het bedrijf klanten gepersonaliseerde pakketten die passen bij hun wervingsstrategie. Het bedrijf is opgenomen in de Top 20 VMS-spelers van Staffing Industry Analyst. Het heeft bijna een miljard euro aan spend onder beheer, via meer dan 12.000 gebruikers en 4.500 geregistreerde bedrijven.

Connecting-Expertise is opgenomen in de Top 20 VMS-spelers van Staffing Industry Analyst.

De technologie van PIXID Group is momenteel al verantwoordelijk voor de invulling van zo’n 1 op de 3 tijdelijke posities in Frankrijk. De overname van Connecting-Expertise bevestigt deze status als een digitaal platform voor het beheer van uitzendkrachten in heel Europa. Het is bovendien consistent met de strategische focus van PIXID Group, dat het eerste echte Total Talent Acquisition (TTA)-ecosysteem in Europa wil ontwikkelen.

pixid group neemt connecting-expertise over

Meer dan 3 miljoen geregistreerde werknemers

Sinds de investering van Keensight in 2015, heeft PIXID Group zijn groeiverhaal verder versneld. Momenteel heeft PIXID zijn geografische dekking uitgebreid met activiteiten in 20 landen in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf is ook leverancier van Saas HCM-oplossingen. Het klantenbestand is gegroeid van 1.500 Franse bedrijven naar 18.000 wereldwijde uitzendbureaus. In 2019 telde PIXID Group meer dan 3 miljoen geregistreerde werknemers in zijn database.

‘PIXID Group wil de kloof tussen VMS en ATS, en tussen vast en tijdelijk personeel overbruggen.’

‘Door de kloof tussen VMS en ATS, en tussen vast en tijdelijk personeel te overbruggen, heeft PIXID Group de ambitie om zijn klanten uit heel Europa de meest moderne technologie te bieden om recruitment zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen’, aldus Etienne Colella, President van PIXID Group SAS, over de overname.

In 2019 telde PIXID Group al ruim 3 miljoen geregistreerde werknemers in zijn database.

‘Na onder andere de succesvolle overname van het Nederlandse Carerix in 2018 wordt met de overname van Connecting-Expertise België een vierde thuismarkt voor PIXID Group’, vult Jean-Michel Beghin aan. ‘Dat zal duidelijk bijdragen aan de versterking van de positionering van de groep als een toonaangevend Europees digitaal platform voor het beheer van flexibele arbeidskrachten’, aldus de managing partner bij Keensight Capital.

Druk overnameseizoen

Het nieuws van de overname komt in een tijd dat het sowieso druk is met overnames. Vorige maand werden onder meer de overname van IGB door VONQ bekend, net als de overname van OTYS door Mysolution en Gini-Recruit door 8vance. Ook de overname van MSP-dienstverlener Talentsourcer B.V. door Maandag valt op, net als de overname van jobpal door SmartRecruiters en die van Talent Function door Cielo. Bovendien zijn er aanhoudende geruchten dat een overname van het Nederlandse Endouble door het Amerikaanse Phenom People snel rondkomt.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners