Prettig solliciteren met Taleo

Bas van de Haterd Op 26 april 2016
Gem. leestijd 2 min 240x gelezen
Deel dit artikel:

apply-hereHet kan echt. Blijkt. Prettig solliciteren met Taleo als systeem.

Zoals trouwe lezers weten ben ik alles behalve fan van Taleo. Dat het aan de achterkant heel veel werk oplevert is nog tot daar aan toe, maar het feit dat de kandidaat een hele slechte ervaring krijgt is echt een probleem. Dit heeft tot gevolg dat je ten eerste de beste kandidaten wegjaagt, want die gaan zich niet eerst registeren en ten tweede dat je je organisatie neerzet als inflexibel en ‘systemen voor mensen’. Nu vinden sommige sollicitanten dat niet erg, maar velen ook wel.

Daarom was mijn eerste advies bij grote organisatie meestal: gooi Taleo eruit als je een wervingsprobleem hebt. Vaak een ‘onuitvoerbaar’ advies. Nu is er een andere oplossing voor en die komt van Nederlandse bodem. Textkernel biedt namelijk een prettige ervaring met Taleo integratie.

De apply widget

Dat Textkernel al enige tijd handige dingen biedt om te solliciteren was natuurlijk bekend. Het werkt fijn om je CV te uploaden en alle gegevens in een formulier te krijgen. Echter, bij Taleo moest je eerst een account hebben. Dat hoeft dus niet meer. De onderstaande video van Deloitte België geeft aan hoe simpel het werk.

Deze Case study met Baloise omschrijft ook mooi hoe het in zijn werk gaat. Stap voor stap is het eigenlijk heel eenvoudig.

  1. Upload je CV zoals je dat met Textkernel normaal doet, of importeer je Linkedin profiel of zoals bij Baloise (Duits/Zwitsers): Xing.
  2. Je controleert als sollicitant je gegevens en vult aan wat het bedrijf wel wil weten en niet in je CV staat.
  3. Je klikt op solliciteer en als klant ben je klaar
  4. Textkernel maakt vervolgens in Taleo een account voor je aan en kent ‘at random’ een wachtwoord toe, dat de kandidaat per mail toegezonden krijgt.
  5. Klaar.

Kijk, dat is dus nog eens een sollicitatieproces zoals je dat gewoon wilt zien. En dat kan dus blijkbaar ook met Taleo!

 

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners