Werf& Awards dit jaar prooi voor Etos, Radboudumc, Leger des Heils en gemeente Amsterdam

De Werf& Awards zijn dit jaar gewonnen door het Leger des Heils, Radboudumc, Etos en de gemeente Amsterdam.

Peter Boerman Op 28 mei 2024
Gem. leestijd 2 min 1125x gelezen
Deel dit artikel:
Werf& Awards dit jaar prooi voor Etos, Radboudumc, Leger des Heils en gemeente Amsterdam

In de Rijtuigenloods in Amersfoort zijn vandaag de Werf& Awards uitgereikt. Er waren 10 genomineerden, in 2 categorieën: recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. In de eerste categorie waren de prijzen voor Gemeente Amsterdam (vakjury) en Radboudumc (publieksprijs). In de tweede categorie waren Etos (vakjury) en het Leger des Heils (publiek) de gelukkigen.

Gemeente Amsterdam, Radboudumc, Etos en Leger des Heils hebben sinds vandaag Werf& Awards.

Alle 10 genomineerden hadden in de ochtend een pitch gegeven in de grote zaal van het gebouw. Daar leerden we bijvoorbeeld dat bij Alliander de populairste kaart momenteel is: ‘Ik krijg kortsluiting zonder jou’, dat bij bol de campagne voor meer vrouwen in technologie is opgebouwd uit drie bollen en dat de NS zichtbaar trots was om in een locatie te staan vol met treinrijtuigen.

Victor Mids

Maar de spanning bleef behouden tot het eind van de middag, toen illusionist Victor Mids de gouden enveloppen mocht openmaken. Daar bleek de publieksprijs in de categorie Recruitment dus voor Radboudumc, en de vakjuryprijs voor de gemeente Amsterdam. In de categorie Arbeidsmarktcommunicatie waren de prijzen dus voor het Leger des Heils (publieksprijs) en Etos (vakjury). Op het podium verklapte Ruud de Groot (Leger des Heils) onder meer ‘dat het nieuwe werkgeversmerk waarschijnlijk niet zo rauw zal zijn.’ En deed hij ook meteen oproep aan alle aanwezigen om elkaar te blijven inspireren, onder meer door volgend jaar ook weer volop in te zenden voor een nieuwe (tiende) ronde van de Werf& Awards.

Winnaar Ruud de Groot riep de aanwezigen op volgend jaar volop in te zenden voor een nieuwe ronde van de Werf& Awards.

Etos kreeg van de jury een van de Werf& Awards vanwege de integraliteit van de case, waarbij een mooie verbinding was gemaakt met de doelgroep door cosmetica-producten in te zetten met een wervingsboodschap. De gemeente Amsterdam kreeg op zijn beurt loftuitingen vanwege de inzet van game based assessments voor het allereerste mbo-traineeship ooit. Bij het publiek viel de rauwe campagne van het Leger des Heils (met afstand) het meest in de smaak, terwijl het Nijmeegse Radboudumc zijn doorlopende inzet voor de werving van verpleegkundigen door het publiek beloond zag.

Komende weken in verschillende podcasts nog meer aandacht voor deze winnaars.

Lees ook

Meer weten?

Kijk voor meer informatie bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners