GrassGreener Europe

Waarom is GrassGreener Europe genomineerd?

Netafim Netherlands bv heeft executive search en interim bureau GrassGreener Europe ingeschakeld en in het bijzonder haar CEO, Dhr Eli Barenholz, voor de werving en selectie van diverse managers in de afgelopen 5 jaar. Inmiddels hebben we 6 procedures met Eli gedaan. De keuze op GrassGreener Europe en Eli is gemaakt vanwege hun unieke en disruptieve wijze waarop zij invulling geven aan het vak executive search. In tegenstelling tot veel andere wervingsbureaus, richt GrassGreener zich namelijk niet alleen op het cv, maar kijkt het juist ook naar het EQ en de klik die de potentiële kandidaat heeft met de collega’s. Hiervoor gebruiken ze hun in eigen huis ontwikkelde Barheim-methode. Omdat we met de BarHeim-methode op basis van objectieve data kandidaten kunnen selecteren, past deze manier van werken goed bij onze organisatie die onder andere inzet op meer diversiteit, en die grote waarde hecht aan een hoge retentie van ons management.
De afgelopen jaren hebben wij succesvol met hen o.a de volgende rollen kunnen invullen : Plantmanager, HR Manager, Maintenance manager, Country Manager UK. Allen zijn zeer succesvolle aanwinsten voor onze organisatie. Dit alles is voor ons reden om hen te nomineren voor een Bureaurecruitment award!

Een tweede nominatie voor GrassGreener Europe:

Trust Chem Europe BV heeft GrassGreener Europe ingeschakeld voor de werving en selectie van de topfuncties binnen het bedrijf. Voor deze cruciale functies vinden we het belangrijk om verder te kijken dan cv en eerste indruk. Voor ons zijn persoonlijkheid en manier van werken, zeker op dat niveau, zeer belangrijke criteria. GrassGreener Europe denkt daar ook zo over en maakt dat waar met de BarHeim-methode.
Wij hebben voor GrassGreener gekozen, omdat zij zich onderscheiden door het hoge retentiepercentage dat zij garanderen. En dus ook vanwege de BarHeim-Methode die ze gebruiken. Wij hechten grote waarde aan het onbevooroordeeld selecteren, zeker nu we extra aandacht hebben voor diversiteit en het vermijden van leeftijdsdiscriminatie. De BarHeim-methode stelt ons in staat om op basis van objectieve criteria de juiste kandidaat te selecteren, die na lange tijd nog steeds werkzaam zal zijn op de positie waarvoor hij of zij is aangenomen.

In een derde nominatie wordt genoemd:

Voergroep Zuid heeft executive search en interimbureau GrassGreener Europe de afgelopen jaren meerdere malen gebruikt voor het invullen van zowel vaste alsook interim managers. Voorbeelden zijn oa. Een holding directeur, een operations directeur, marketing manager, salarisspecialist en HR Business Partner. De wijze waarop GrassGreener tegen recruitment aankijkt is niet allen uniek en disruptief, maar ook nog eens zeer succesvol gebleken. De grootste valkuilen waarop arbeidsrelaties plegen fout te lopen zijn door GrassGreener in kaart gebracht en hiervoor zijn meetbare instrumenten bedacht die deze risico’s in het reruitment proces al uitsluiten. Zoals ze dat zelf noemen: ”Hiring on firing Criteria”. Het resultaat is dat kandidaten die via deze methode bij ons zijn gekomen stuk voor stuk succesvol zijn en reeds meerdere jaren bij ons werken. Omdat het proces ook zeer data gedreven is wordt ons een shortlist voorgesteld met een vergelijkingsgrafiek waarin de kandidaten tegen elkaar zijn afgezet juist op die zaken waarvan wij tevoren hebben aangegeven dat ze voor ons als organisatie belangrijk zijn. Voor zover wij weten een unicum in de recruitment wereld en voor grote toegevoegde waarde voor ons. Hiermee vermijden we ook het bevooroordeeld werven van management. Mede daarom willen we GrassGreener Europe graag nomineren.

GrassGreener Europe voegt daar graag nog aan toe:

GrassGreener Europe is een high-end executive search bureau dat gebruikmaakt van een unieke wervingsstrategie: een combinatie van wervingsmethodologie en technologie. Deze methode, de BarHeim-methode is in-house ontwikkeld om mismatches van kandidaten op sleutelposities binnen bedrijven te voorkomen, door te focussen op EQ en firing criteria.

Daarmee garandeert GrassGreener hoge retentiepercentages, tot meer dan 96 procent na 12 maanden. Dat ligt ver boven het marktgemiddelde van rond de 70%. Omdat de methode bovendien toepasbaar is binnen en zich bewezen heeft bij verschillende branches, van automotive en transport tot telecom en IT, onderscheidt GrassGreener zich hiermee van andere recruitmentorganisaties.
De zelfontwikkelde, duurzame BarHeim-methode is uitermate geschikt om onbevooroordeeld een recruitmentproces te doorlopen. Ideaal dus voor werving in de huidige tijd, waarin veel aandacht is voor diversiteit en inclusiviteit, vrouwenquota en het vermijden van leeftijdsdiscriminatie. De methodologie is grotendeels gefundeerd op meetbare data, inclusief wetenschappelijk onderbouwde psychometrische data. Tools maken het mogelijk om kandidaten objectief en meetbaar met elkaar te vergelijken in een vergelijkingsgrafiek waarbij factoren als ras, geslacht of leeftijd niet inzichtelijk zijn. De klant selecteert zelf de kandidaten op basis van die objectieve criteria.

Focus ligt op de emotionele intelligentie van de kandidaat: het EQ. Met wetenschappelijke, psychometrische tests worden het karakter en de houding van de kandidaat in beeld gebracht, de resultaten worden vervolgens naast de wensen en cultuur van het vragende bedrijf en team gelegd, voor meer kans op een succesvolle samenwerking.
Met deze methode kijkt GrassGreener verder dan de traditionele hiring criteria, en worden juist ook de firing criteria in acht genomen, zoals de persoonlijkheid van de kandidaat en zijn of haar manier van werken. Op deze manier houdt een recruiter bij GrassGreener niet alleen voor ogen waarom een kandidaat aangenomen zou moeten worden, maar ook waarom een kandidaat ontslagen zou kunnen worden of zelf zou besluiten te vertrekken. Zo ontstaat de beste match van de kandidaat met de functie en organisatie en wordt een mismatch voorkomen. Dit resulteert in een retentiepercentage na 12 maanden van meer dan 96 procent: dit is het percentage van de door GrassGreener Europe geworven kandidaten die een jaar later nog succesvol werkzaam zijn op de positie waarvoor zij zijn aangenomen.

De BarHeim methode uitgelegd: GrasGreener-Whitepaper

 

 

 

 

Premium partners

123film
8vance
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
Apply
Bluewave
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
EN HR solutions
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Mysolution
Pro Contact
RAAS
Radancy
RAFT
RecruitAgent.ai
Recruitercode
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textkernel
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
UP in Business
WBNRS