Phenom neemt definitief Endouble over

Het hing al even in de lucht, maar de kogel is nu dan daadwerkelijk door de kerk: het Amerikaanse Phenom neemt het Nederlandse Endouble over.

Peter Boerman Op 14 december 2020
Gem. leestijd 2 min 872x gelezen
Deel dit artikel:
Phenom neemt definitief Endouble over

Phenom heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Endouble. Het Amerikaanse HR-technologiebedrijf, bekend op het gebied van Talent Experience Management (TXM) verwerft daarmee een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat bekend staat om het verrijken van de kandidaatervaring in heel Europa.

In 2020 groeide het personeelsbestand van Phenom in Europa met 257%.

Phenom neemt de Endouble-medewerkers van Sales, Development, Implementation, Account Management en Customer Success over. Daarmee vergroot het de talentinfrastructuur van Phenom buiten de VS, waartoe ook het Europese hoofdkantoor in Rotterdam behoort. In 2020 groeide het personeelsbestand van Phenom in Europa met 257%.

Bijna 15 jaar ervaring

Endouble werkte voorheen onder de internationale HR-serviceprovider RGF Staffing. Met bijna 15 jaar ervaring heeft Endouble het tot zijn missie gemaakt om een datagestuurde benadering te hanteren voor het aantrekken en werven van kandidaten. ‘Het vervult ons met trots hoe Endouble het eenvoudiger heeft gemaakt voor recruiters om toptalent te bereiken en voor kandidaten om een nieuwe baan te vinden, erop te solliciteren en ten slotte aan het werk te gaan’, aldus CEO Jeroen Kneppers. ‘De allesomvattende benadering van Phenom laat onze klanten kennismaken met een nieuwe, door A.I. aangedreven dynamiek. Het laat zien hoe de ervaring van alle betrokkenen het gehele talent-ecosysteem beïnvloedt.’

‘Met onze tweede overname in drie maanden vergroten we onze aanwezigheid in Europa.’

De deal vergroot niet alleen de regionale aanwezigheid van Phenom, het voegt ook technische expertise toe. Bovendien bevordert het tegelijkertijd de onboarding van klanten en de toepassing van TXM. ‘Met onze tweede overname in drie maanden vergroten we onze aanwezigheid en ons personeelsbestand in Europa’, aldus Mahe Bayireddi, CEO en medeoprichter van Phenom. ‘We kijken uit naar onze samenwerking met de klanten van Endouble. Deze hebben al eerder laten zien zich in te zetten voor de kandidaatervaring op een wijze die bij ons past. De introductie van A.I. en automatisering bij Europese HR-teams zal hen helpen hun productiviteit te verhogen. Hun recruiters, medewerkers en wervingsmanagers zullen we innovatieve ervaringen bieden.’

De kroon op het overnameseizoen

De overname van Endouble is de kroon op een druk overnameseizoen in de Nederlandse markt voor recruitmentsoftware (en aanverwanten). Zo werd vorige maand onder meer de overname van IGB door VONQ bekend, net als de overname van OTYS door Mysolution en Gini-Recruit door 8vance. Recent kwam daar het nieuws nog bij dat Maandag een meerderheidsbelang heeft genomen in Talentsourcer en (de Nederlandse activiteiten van) Solvus. Dit werd nog eens gevolgd door de overname van jobpal door SmartRecruiters en die van Talent Function door Cielo.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners